Novosti dana

Memorijalnim maršom "Korakom slobode" u Beogradu je počelo obeležavanje 73-godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. U maršu su učestvovali orkestri Vojske Srbije i MUP-a, predstavnici Subnora, funkcioneri Grada i građani koji su imali priliku da na postavljenim punktovima pogledaju scenske prikaze borbi za oslobođenje Beograda. Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da će Srbija ostati slobodna, sigurna, vojno neutralna zemlja koja će sama odlučivati o sebi. Marš je počeo kod spomenika Obešenim rodoljubima na Terazijama, a završen je na Trgu Republike, gde je održan koncert orkestra Ministarstva odbrane.

Centralna svečanost pod nazivom "Sloboda 2017" počeće sutra u 12 časova na aerodromu Batajnica, gde će biti prikazana najnovija dostignuća naše vojske. Centralnoj svečanosti u Batajnici prisustvovaće ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Španska vlada će na vanrednoj sednici, sazvanoj za subotu, pokrenuti član 155 španskog ustava, koji omogućava suspendovanje katalonske autonomije, saopšteno je iz Kancelarije španskog premijera. Specijalna sednica sazvana je nakon što je katalonski lider Karles Pudždemon španskom premijeru poslao pismo u kojem navodi da bi katalonski parlament mogao da glasa o usvajanju formalne deklaracije o nezavisnosti ukoliko španska vlada ne pristane na razgovore.

Povodom privođenja 23-oje državljana Srbije u slovačkom gradu Šali, Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je u informativnom razgovoru u Medvedovu utvrđeno da dve srpske državljanke ne poseduju važeće putne isprave i one su zadržane u Prihvatnom centru, dok je ostalima dat rok od 7 dana da dobrovoljno napuste Slovačku. Dvema srpskim državljankama uručeno je rešenje o zabrani boravka u Slovačkoj u trajanju od godinu dana. Ostali su vraćeni u grad Šala i svi su dobili rešenje o zabrani boravka u Slovačkoj zbog posedovanja nelegalne radne dozvole. Dodaje se da ambasadu Srbije u Slovačkoj niko osim jednog radnika nije obavestio o hapšenju niti se obratio sa zahtevom za konzularnu zaštitu.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво