Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i američki ambasador Kajl Skot saglasili su se da treba nastaviti dijalog Beograda i Prištine, kao i implementaciju prethodno dogovorenih sporazuma, uključujući one o pravosuđu i o stvaranju Zajednice srpskih opština. Američki diplomata je istakao da Vašington pozdravlja poziv predsednika Srbije na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji. Sagovornici su konstatovali da postoji povećan interes američkih kompanija za poslovne prilike u Srbiji sa ciljem investiranja.

Kompanija "Gruner" iz Nemačke, koja proslavlja desetogodišnjicu rada u Srbiji, zbog proširenja proizvodnje, u Vlasotincu otvara novu halu. Jedan od najvećih proizvođača energetskih releja za strujomere i automobilsku industriju zapošljava u Srbiji 220 radnika. U novom pogonu biće posla i za nove radnike.

U Pekingu je počeo 19-ti Nacionalni kongres Komunističke partije Kine - najvažniji ovogodišnji politički dogadjaj u toj zemlji. Kineski predsednik Si Đinping govorio je o smeru u kojem će Kina ići u narednim decenijama. On je rekao i da razvoj Kine ne predstavlja pretnju nijednoj zemlji. Takođe je naveo da je njegova zemlja "rešena i sposobna" da osujeti svaki pokušaj Tajvana o sticanju nezavisnosti. Kongresu prisustvuje oko dve hiljade 300 delegata iz svih krajeva Kine.

U Prištini male boginje ima oko 100 građana, a morbile su odnele i jedan dečji život. Epidemija je zabeležena posle 16 godina. Boginje su se pojavile i u srpskim enklavama na Kosmetu. Zavod za javno zdravlje Kosovska Mitrovica prijavio je Institutu "Batut" četvoro obolelih, dok je osmoro lica bilo u dodiru sa obolelima. Zbog toga je počeo pojačan nadzor na teritoriji cele zemlje, i vanredna vakcinacija nevakcinisanih, za početak u Gračanici i okolini.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво