Novosti dana

Srbija će, u skladu sa politikom nezavisnosti i vojne neutralnost, dalje i u obostranom interesu razvijati inače dobre odnose sa Rusijom, poručio je predsednik Aleksandar Vučić u razgovoru sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom.

Vučić i Čepurin su izrazili zadovoljstvo nivoom političkog dijaloga i napretkom ekonomskih veza Srbije i Rusije, posebno povećanjem trgovinske razmene. Konstatovali su značajan napredak vojne i vojno-tehničke saradnje i da isporuka ruskih Migova 29 srpskoj Vojsci jeste veliki doprinos zaštiti regionalne stabilnosti i održavanju mira na Balkanu.

Cilj osnivanja Radne grupe za podršku unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji je da bude razmatran najširi spektar stavova i da najviše ideja bude sabrano na jednom mestu kako bi se osnažila pozicija Beograda, izjavio je za RTS predsednik te radne grupe i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Đurić je ocenio da će to biti najvažnija javna rasprava viđena u generacijama.

U svetu gladuje milijardu ljudi. Taj broj će rasti, kao što raste i broj onih koji jedva uspevaju da zadovolje osnovne životne potrebe, upozoravaju Ujedinjene nacije na Svetski dan borbe protiv siromaštva. U Srbiji svaki četvrti građanin živi na granici siromaštva , kažu u Vladinom timu za smanjenje siromaštva.

Klinički centar Srbije dobio je Centar za transplantaciju matičnih ćelija i Sterilni blok. U izgradnju i opremanje centra Ministarstvo zdravlja i Klinički centar uložili su 90 miliona dinara. U Srbiji se godišnje uradi oko 40 transplantacija koštane srži pacijenatima koji boluju od malignih i autoimunih bolesti. Očekuje se da, posle otvaranja Centra, zbog boljih uslova, transplantacija bude znatno više.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Marica Serdar.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво