Kod dva bela goluba

Mnogi tvrde da grad koji nema svoja mistična mesta i urbane legende nije prava metropola. U večerašnjoj emisiji ''Kod dva bela goluba'' čućemo priču o pet najvećih misterija Beograda.

Nestali srednjovekovni grad Žrnov, koji se nalazio na mestu gde je danas spomenik Neznanom junaku na vrhu Avale; lagumi, podzemni prolazi za koje se vezuju mnoge tajanstvene priče i za koje mnogi veruju da se prostiru ispod površine čitavog grada; misterija vezana za najstariju kuću u Beogradu, koja se nalazi na Dorćolu; Rimski bunar, koji se nalazi na Kalemegdanu, i koga mnogi nazivaju ''pupkom sveta'', smatrajući ga mestom odakle je mitski junak Orfej silazio u donji svet; najbolje očuvana i najveća kula Beogradske tvrđave, čuvena Kula Nebojša - jesu pet mesta oko kojih su splitale razne priče i legedne, mesta koja i danas raspaljuju maštu onih koji vole da razmišljaju o prošlosti.

Svakom od ovih mesta u emisiji posvetićemo pažnju, reći po čemu je ono posebno i kako je za sebe vezalo bezbrojne priče i legende.

Autor emisije: Vinko Stojić.

Naslovna strana: Kula Nebojša.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи