Romano Them

„Stradanje Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu može se smatrati većim zlom nego u Aušvicu, zbog načina na koji je ubijano i mučeno nekoliko stotina hiljada ljudi,“ smatra Glavni istoričar izraelskog Instituta za obrazovanje, dokumentovanje i istraživanje Holokausta "Šem olam", Gideon Grajf.

- Zašto nema Roma na radnim mestima koja su vidljiva: na šalterima javnih ustanova, u prodavnicama, buticima, restoranima i pekarama? Odgovor na ovo pitanje daje Slavoljub Đorđević iz organizacije Roma centar koja deluje u Kragujevcu i Šumadijskom okrugu. Oni su sproveli istraživanje o tome kako se u Srbiji sprovodi Zakon o zabrani diskriminacije.

- U nesreći koja se dogodila u romskom naselju Prutače kod Brčkog tragično nastradalo dete koje je autom pregazio rođak kada je iz dvorišta izlazio na ulicu.

- U Latviji će ove sedmice biti održan Međunarodni festival romske kulture  kao i prateći program druženja preživelih stradalnika - Roma iz Drugog Svetskog rata i predstavnika romske omladine.

Emisiju vode Una Beriša i Lutvija Antić.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи