Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za održavanje trilateralnog sastanka predstavnika Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji bi, kako kaže, možda bio i najvažniji za ceo region Zapadnog Balkana. Taj susret bi doveo do konkretnijih rešenja o brojnim političkim, ekonomskim i socijalnim pitanjima, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsedavajućim Predsedništva BiH Draganom Čovićem u Beogradu.

Beležimo reakcije sindikata i stručnjaka na najavljeno povećanje plata u javnom sektoru i penzija. Sindikati nezadovoljni što je odluka o povećanju plata u javnom sektoru i penzija doneta bez konsultacija sa njima. Ekonomisti se slažu da je povećanje opravdano, kao i da će povećati javnu potrošnju.

Zamenica španskog premijera Soraja Saens de Santamarija izjavila je da će Španija preuzeti kontorolu i direktno upravljati Katalonijom ukoliko katalonski lider Karles Pudždemon ne odbaci ideju o otcepljenju tog regiona od Španije do četvrtka u 10.00 sati ujutru. Pudždemon je u pismu pozvao na okončanje "represije nad katalonskim narodom" i na održavanje sastanka sa španskim premijerom Marijanom Rahojem na kome bi razgovarali o situaciji u Kataloniji i postigli sporazum.

Naši dopisnici su na Kopaoniku i Tari. Za ulazak na područje Nacionalnog parka Kopaonik od danas se plaća ekološka taksa. Novac od ulaznica koristiće se za zaštitu i razvoj zaštićenog područja - Kopaonika. U Nacionalni park Tara koji je nominovan za UNESKO-vu listu prirodne baštine kao rezervat biosfere, posetioci će i dalje ulaziti bez naknade.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво