Novosti dana

Vlada Ane Brnabić navršila je prvih 100 dana rada. Premijerka u Kruševcu sumira rezultate.

Premijerka je izjavila da je, tokom 100 dana rada, Vlada pokazala da Srbija može hrabro da ide napred i da se modernizuje. Ona je kazala da je Vlada fokusirana na intenzivnu digitalizaciju, ulaganje u obrazovanje, kao i na ekonomski razvoj, kako bi Srbija bila lider regiona u promenama i stvaranju novih mogućnosti za sve. Poručuje da Srbija ulazi u proces brzog rasta, novih prilika i značajno većeg standarda i sveukupno boljeg života. Premijerka je najavila da će plate u javnom sektoru biti povećane od januara 2018. godine pet, odnosno 10 odsto, a penzioneri će u narednih mesec dana dobiti jednokratnu pomoć od pet hiljada dinara i od januara povišicu od pet odsto. Povišicu od 10 odsto dobiće zaposleni u školstvu, zdravstvu, socijalnim službama, predškolskim ustanovama, sudovima i tužilaštvu, vojci, policiji, bezbednosnim službama, ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, kulturi i Poreskoj upravi. Zaposlenima u državnoj administraciji i ministarstvima plate će od iduće godine biti uvećane pet odsto, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Simboličnom predajom ključeva, kruševačku Industriju mašina i komponenti "14. oktobar" preuzela je češka korporacija Čehoslovak grupa. Češka korporacija u svom vlasništvu ima više od 40 kompanija, među kojima su "Tatra" i "Avia". Novi vlasnik je najavio da će do kraja godine zaposliti još 150 ljudi, a trenutno ima oko 130 radnika.

Broj stradalih u požarima u Kaliforniji porastao je na 35. Na stotine ljudi se vode kao nestali i očekuje se da će broj nastradalih rasti. Uništeno je najmanje tri i po hiljade kuća, a vatra je zahvatila skoro 69 hiljada hektara zemljišta. Širom Severne Kalifornije gori 17 požara, a više hiljada vatrogasaca bori se sa vatrenom stihijom.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik emisije: Tina Amić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво