Vreme sporta i razonode

Posle dva srebrna odličja na Gran pri takmičenjima u Zagrebu i Taškentu, džudistkinja Milica Nikolić dolazi nam u goste ove subote. Prošle godine bila je i prvak Starog kontinenta, studirala je Policijsku akademiju, izuzetno je zanima forenzika, ali joj je sport na prvom mestu.

Trener Dejan Đurđević nedavno se vratio iz Uzbekistana, gde je vodio tamošnji državni tim, ali će razgovor s njim uglavnom proteći u znaku uspeha reprezentacije Srbije, kao i o aktuelnim dešavanjima u svetu fudbala.

Na Evropskom prvenstvu u Belgiji u savateu, našim reprezentativcima pripalo je pet medalja. U studiju će s nama biti nosioci bronzanih odličja na ovom takmičenju, Helena Maksimović i Jovan Stevanović, oboje članovi savate kluba `Goran Ostojić`.

Danas pričamo i o `Graničnom slučaju`, psihološkom romanu koji se bavi najskrivenijim delovima ljudskog bića, naravno s njegovim autorom Bojanom Đoković. Ona je ekonomista po struci, deset godina živela je u Švajcarskoj i već prvim ostvarenjem skrenula je pažnju čitalačke publike.

Gitarista, aranžer i kompozitor Nikola Stajić diplomirao je na čuvenom Berkliju, a u naš studio dolazi kako bi najavio svoj koncert koji se događa 19. oktobra u Domu omladine Beograda. Biće to i svojevrsna uvertira za njegov novi album i predstojeću turneju.

Koincidencija - iz Doma omladine dolazi nam i Dragan Ambrozić, odgovorni urednik programa, kako bismo `pročešljali` kompletan program 33. Beogradskog džez festivala, koji se krajem meseca održava u našem glavnom gradu. Istim povodom, čućemo i Dejana Ilijića, pijanistu niškog ansambla `Ejot`, koji muzicira na ovoj manifestaciji 26. oktobra.

Tokom emisije biće reči i o aktuelnim takmičenjima u ritmičkoj gimnastici i tekvondou, `Sportskoj bajci` u beogradskom zoo vrtu, vaterpolo utakmici baraža za Ligu šampiona između Crvene zvezde i španskog Sabadelja, kao i o drugim aktuelnostima iz sveta sporta, javnog i kulturnog života. Amela Terzić priča nam o učešću na uličnim trkama u Ćupriji i Požarevcu, Olivera Jevtić o osvajanju prvenstva Balkana, u svojoj 40. godini. Čućemo i našeg najboljeg biciklistu Dušana Rajovića, posle naporne i duge sezone. Košarkaški trener i predsednik OKK Beograda Vlade Đurović održao je seriju predavanja u Singapuru. U Trsteniku se održava Sajam lova, ribolova i seoskog turizma. Dobili smo i novu Mis Srbije, zove se Ivana Trišić, a predstaviće nam je Vesna de Vinča.

`Borini pozorišni dani` održavaju se od 22. oktobra u Vranju, o tome od direktora pozorišta Nenada Jovića. U Rabrovu kraj Kučeva, od 19. oktobra su pozorišne svečanosti Žanki u čast. U pozorištu Boško Buha sinoć je premijerno izvedena predstava `Pošteni provalnik`, sagovornik nam je glumac Nemanja Oliverić. Igor Bojović je autor teksta za predstavu `Mali kaplar`, koja je-u režiji Saše Gabrića- izvedena u pozorištu `Duško Radović`. U SNP-u, u Novom Sadu, takođe premijera - o predstavi `Fortinbras se napio`, priča glumica Alisa Lacko. Ana Sofrenović je, posle osam godina, opet na `daskama koje život znače`, i to zahvaljujući predstavi `Zojkin stan`, koja- kako kaže- objedinjuje njene kulturne afinitete.

Most ljubavi u Vrnjačkoj Banji, na Lipovačkoj rečici, preti da se uruši od prevelikog tereta, pa je u Vrnjcima odlučeno da se se sve te zakletve ljubavi izliju u bistu Desanke Maksimović. U Babušnici se naredne subote održava `Vurdijada`, danas i sutra u DOB-u je `Balkan čiz fest`, sajam sireva iz regiona. Na dan oslobođenja Beograda održaće se i `Skadarlija fest.` Povodom Svetskog dana životinja, nagrade za promociju i dobrobiti životinjskog sveta dobili su Ratko Božović i Aleksandra Kovač. Najvljujemo i gostovanje norveškog multiinstrumentaliste Bernhofta u `Bitef art kafeu`, kao i večerašnje gostovanje Big benda RTS-a u Domu vojske u Nišu. Najavljujemo i izlazak knjige `Rokenrol u kandžama interneta 2`, autora Branimira Loknera i Predraga Jovanovića. Tokom emisije čućemo i neizostavnog viteza kulinarstva Milijana Stojanića, s novim receptom.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво