Novosti dana

Drugi dan Beogradskog bezbednosnog foruma u hotelu Hajat, posvećen je raspravi o Berlinskom procesu u Beogradu, kao i doprinosu partnerstva NATO-Srbija bezbednosti zapadnog Balkana. Premijerka Ana Brnabić ocenila je da nema uspešnih evropskih integracija ni ekonomskog razvoja Srbije bez regionalne stabilnosti i istakla da Srbija treba da ostane pri vojnoj neutralnosti. Zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler kazala je da Alijansa poštuje takav stav inastavlja saradnju kroz različite vrste partnerstva.

Analiziramo domete dvodnevne posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Srpski privrednici treba da iskoriste odličan politički odnos sa Turskom i potpisane sporazume koji omogućavaju da se ekonomska saradnja odvija po olakšanoj proceduri, kaže ministar Rasim Ljajić.

Smanjenje plata u javnom sektoru i penzija većih od 25.000 Vlada Srbije je, kao meru štednje, oročila do kraja 2017. godine. Istražujemo, da li će plate i penzije biti vraćene na nivo pre novembra 2014. kada je mera počela da se primenjuje?

Ministar Zoran Đorđević izjavio je da izmene Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom predviđaju pravičniju raspodelu socijalnih davanja, kao i povećanje iznosa roditeljskih dodataka za prvo dete na 100.000 dinara. Očekuje da izmene zakona budu na dnevnom redu Skupštine Srbije sredinom novembra, kako bi počele da se primenjuju od 1. januara 2018. godine.

Urednik emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара