Romano Them

Istraživanja pokazuju da su u našoj kao i u mnogim zemljama sveta, dečiji brakovi i te kako prisutni. Povodom Međunarodnog dana devojčica, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i UNICEF organizovali Okrugli sto “Dečiji brakovi u Republici Srbiji“.

Predstavnici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, održali su sastanak sa Gremom Tindalom menadžerom projektno-operativnog centra UNOPS-a u Srbiji. Tema sastanaka bila je međusobna saradnja i razmena informacija koje su od suštinskog značaja za poslove kojima se bave obe organizacije.

Udruženje mladih Roma Srbije poziva mlade pripadnike romske zajednice da se prijave na trening organizovan u okviru projekta ‘'TRADICIJA NIJE UVEK OPCIJA". Cilj projekta je stvaranje uslova za bolji položaj mladih u romskoj zajednici i širem društvu.

Za kraj prenosimo iskustvo mladog Roma iz Češke, Romana Kokija, koji govori o svom traumatičnom odrastanju i promenu životnih stavova koje mu je donelo obrazovanje.

Emisiju vode Una Beriša i Lutvija Antić.

Na naslovnoj strani - Grem Tindal

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи