Novosti dana

Bivši komadant Teritorijalne odbrane Armije Bosne i Hercegovine Naser Orić oslobođen je optužbi za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Bratunca i Srebrenice tokom 1992. godine. Sud Bosne i Hercegovine prvostepenom presudom, optužbi je oslobodio i Sabahudina Muhića, bivšeg pripadnika teritorijalne odbrane Armije BiH. Orić i Muhić bili su optuženi za učešće u ubistvima tri srpska zarobljenika u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je oslobađajuću presudu Naseru Oriću kao neprihvatljivu i nedopustivu. Pozvao je Srbe koji rade u Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine da napuste te institucije, a sve srpske predstavnike u zajedničkim institucijama u Sarajevu da otkažu legitimitet Sudu i Tužilaštvu BiH.

Reagujući na oslobađajuću presudu Naseru Oriću, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako je jasno da ćemo za pravdu morati da se borimo sami i da ćemo samo mi uvek biti optuživani. Vučić je pozvao Srbe da ne izgovore nijednu tešku reč protiv Bošnjaka i da zajedno grade budućnost.

U dvodnevnu posetu Srbiji stiže predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. S njim dolazi 185 privrednika spremnih da investiraju u Srbiji.

Zamenica španskog premijera Soraja Saens de Santamarija poručila je da će španska vlada biti spremna da deluje ukoliko katalonski separatistički lideri sutra proglase nezavisnost Katalonije, kao što su obećali. Najavila je da će u tom slučaju biti donete odluke o obnavljanju zakona i demokratije.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи