Romano Them

Današnju emisiju najvećim delom posvećujemo problemu stanovanja pripadnika romske manjine u Srbiji. Problema ima u niškom naselju Medoševac gde, kao i u Čačku, neromsko stanovništvo ne želi Rome za komšije. Ovi povodom smo razgovarali sa Osmanom Balićem, predsednikom organizacije Liga Roma sa sedištem u Nišu.

Iz Beograda nešto pozitivnije vesti. Romske porodice koje žive u beogradskim naseljima Makiš 1, Makiš 2, Resnik, Jabučki rit i Kijevo trebalo bi da počnu sa useljavanjem u socijalne stanove u naselju Ovča i u seoska domaćinstva. Reč je o projektu "Sagradimo dom zajedno" koji bi u dve faze trebalo da zbrine oko 1000 stanovnika rosmkih neuslovnih naselja.

Za razliku od Beograda, u Kraljevu Rome iseljavaju iz socijalnih stanova i to bez obezbeđenog alternativnog smeštaja. Reč je o 33 porodice koje su interno raseljene sa Kosova i kojima gradske vlasti traže mesečnu zaradu od najmanje 75 evra po članu domaćinstva kako bi nastavili sa korišćenjem socijalnih stanova.

Emisiju vode Una Beriša i Branko Đurić.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи