Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Rumi da će narednih dana biti saopšteno koliko će biti povećanje plata i penzija, ali i precizirao da će biti - značajnije. "Biće saopšteno i povećanje plata i pokloni za penzionere i za policiju i vojsku. Nije idealno, znam, ali biće sve bolje, jer smo na stabilnim osnovama", rekao je predsednik koji je prisustvovao otvaranju fabrike nudli nepalske kompanije "CG Corp Global".

Porodice gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića obeležile su godišnjicu smrti svojih sinova, koji su pre 13 godina pronađeni mrtvi ispred vojnog objekta Karaš na Topčideru. Vojna istraga je tvrdila da se radilo o ubistvu i samoubistvu gardista, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba. Vlada Srbije je 8. decembra prošle godine najavila formiranje komisije za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista.

Predsednik Katalonije Karles Pudždemon pozvao je špansku vladu da prihvati posredovanje kako bi se pronašao izlaz iz najdublje političke krize u Španiji posle više decenija. Poručio je da će nastaviti plan za otcepljenje regiona "u narednih nekoliko dana". Kabinet španskog premijera Rahoja saopštio je da, ako Pudždemon želi pregovore ili posredovanje centralne vlade o budućnosti tog regiona, mora najpre da poštuje zakon.

Engleski pisac Kazuo Išiguro dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, saopšteno je danas u Stokholmu. Kako se navodi u kratkom saopštenju Švedske akademije, Išiguro je u romanima velike emocionalne snage otkrio ponor ispod našeg iluzornog osećanja povezanosti sa svetom. U Srbiji su prevedena njegovi romani "Ostaci dana" za koji je dobio Bukerovu nagradu, "Ne daj mi nikada da odem" i "Zakopani džin".

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво