Vreme sporta i razonode

Prošle subote kik bokserka Marina Spasić, u okviru velike fajt večeri, u kategoriji do 60 kilograma, savladala je Italijanku Donatelu Panu i osvojila pojas interkontinentalnog šampiona. Prvo, pa - žensko, to će biti deviza ovog izdanja porodičnog magazina Radio Beograda 1. Sa zadovoljstvom ćemo ugostiti mladu damu koja je postigla veliki uspeh.

Premijerno predstavljamo i devojčice koje će braniti boje Srbije na dečjoj Pesmi Evrovizije u Gruziji, Irinu Brodić i Janu Paunović. One su na domaćem izboru pobedile pesmom pod nazivom `Ceo svet je naš`, za koju je muziku kreirao Ognjen Cvekić, koga ćemo takođe čuti tokom emisije.

Odbojkaški trener Dragan Kobiljski vraća se na užarenu klupu Crvene zvezde. Posao neće biti lak, jer je Zvezdin tim potpuno podmlađen, ali je Kobiljski poznat kao pedagog koji voli da radi s onima koji tek kreću put uspešnih karijera. Inače, nedavno se vratio iz Irana, gde je bio član stručnog štaba tamošnje reprezentacije, predvođenog Igorom Kolakovićem. Načinili su ogromnu stvar, osvojili prvu medalju u ovom sportu u istoriji Irana, nosioci su bronzane medalje na Svetskom kupu, održanom u Japanu.

Oktobar je mesec posvećen ženama obolelim od raka dojke,ali ne samo zbog toga, gošća nam je glumica Nađa Rodić. Svojevremeno uspešna i na muzičkom planu, po putujućem pozorištu `Čuperak` sa suprugom i decom Sandrom i Alekom, ovih dana ohrabruje sve one žene koje prolaze kroz borbu sa najtežom bolešću, jer je i sama imala najteži oblik kancera, a o tome je napisala i roman pod nazivom `Život na dlanu`.

Uz umetnički ansambl `Stanislav Binički` i nekoliko dragih kolega, Eleonora Barudžija održaće koncert u svečanoj sali Doma vojske Srbije narednog petka. Eto idealnog šlagvorta za razgovor sa ovom pevačicom, od evrovizijskih učešća do aktuelne muzičke večeri, koju vredno i s ljubavlju priprema.

Ovog vikenda u glavnom gradu igraju se dva odbojkaška turnira - memorijalni, u znak sećanja na Ivu Vujošević, koga organizuje ŽOK Radnički i 35. turnir ŽOK Obilić. Odbojkašice Železničara iz Lajkovca osvojile su Balkanski kup, ovog vikenda su na turniru u Rumuniji. Čućemo i Borislavu Perić- Ranković i Mitra Palikuću koji su osvojili nove medalje za Srbiju- naša reprezentacija dobila ih je čak šest - na Evropskom prvenstvu za paraolimpijce u Sloveniji.

Kompozitor, vokalna solistkinja, instrumentalista i aranžer Sanja Marković uzeće učešće na Beogradskom džez festivalu sa svojim sastavom, tom prilikom predstaviće i svoj prvi prvi album.

U studiju će biti i jedna od zlatnih devojaka sa nedavno završenog odbojkaškog šamiponata Starog kontinenta u Azerbejdžanu. Bojana Milenković, primač servisa i najmlađi član odbojkaške reprezentacije Srbije podeliće s nama utiske sa svog prvog velikog sportskog slavlja u karijeri. 

`Nečujno 5`, to je naziv festivala kratkog i podvodnog filma koji se ovog vikenda održava u Domu omladine Beograda. U Domu kulture Studentski grad biće predstavljen četvrti broj časopisa `Književna fantastika`. `Satira fest`, u organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga, biće otvoren 10. oktobra. Gorica Popović govori nam o angažmanu u tv seriji `Kozje uši` i novoj pozorišnoj predstavi `Moja ti`. Isidora Minić takođe ima pune ruke posla, u poslednjih nekoliko meseci glumila je čak na tri `fronta`. Biće reči i o aktuelnom `Gete festu`, međunarodnom festivalu etnografskog filma, kao i o izložbama Dragana Trajkovskog, Nataše Kokić i Vladana Srdića.

Danas u Kragujevcu počinje pozorišni festival `Joakim fest, u Bajinoj bašti održavaju se `Dani Rače ukraj Drine`, dok su na Divčibarama u toku Dani gljiva. U Kovačici je aktuelan Vašar rukotvorina, u Bogatiću pozorišni dani `Milivoje Martinović Martin`, u Sremskim Karlovcima manifestacija `Timsko bdenje duše`. U selu Ogar kod Pećinaca naredne subote je `Kurzovina fest`, tada u Malom Crniću počinje i FEDRAS, festival dramskih amatera sela Srbije. Najavljujemo i `Balkan čiz festival` u Beogradu, kao i lepa dešavanja u Raškoj. Kroz razgovor s gostima, idemo i u susret predstojećem Beogradskom džez festivalu.

Pored svega navedenog, biće i niz drugih aktuelnosti iz sveta sporta, kao i javnog, kulturnog i umetničkog života. Redovnim slušaocima ovog programa delimo besplatne ulaznice za dešavanja u Domu omladine Beograda i obe scene Akademije 28. Neće izostati ni uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво