Srpski na srpskom

Ovih dana sve mi je krenulo nizbrdo. Prvo sam se suočila sa oboljenjem krvnih sudova, a onda me je snašlo preseljenje iz Beograda u Suboticu. Dugo mi je trebalo da se naviknem na novu sredinu, nove ljude, novi stan, ali je moje opredeljenje bilo da ne odustajem. Odlučila sam odmah da poradim na kvalitetu svog života i zato sam prvo otišla u bolnicu! Čekajući pregled kod lekara na kardiološkom odeljenju, čula sam glas jednog gospodina: ''Koje je ovo odelenje? Moja žena ima zapalenje pluća!'', uzviknuo je.

Njegovu ženu uputili su na odeljenje za plućne bolesti. Setila sam se kako se nekad umiralo od zapaljenja pluća, a danas je to oboljenje mnogo lakše izlečivo, zahvaljujući modernoj tehnologiji i naučnim otkrićima. Međutim, razmišljala sam i o gramatičkim greškama koje je neupućeni čovek napravio...

Nakon nekoliko meseci, moja ćerka se doselila u Suboticu i sve je postalo mnogo lakše. Zaposlila se kao lekar u istoj bolnici u kojoj su lečili moje oboljenje krvnih sudova. Zaposlenje je dobila na odeljenju za vaskularnu hirurgiju. Bila je presrećna, a ja sam bila ponosna na nju. Svet ostaje na mladim pokolenjima.

Autor teksta - Tara Đukić, student (Srpski jezik i književnost, Filološki fakultet, Beograd)

Dramska umetnica: Jadranka Selec

Urednik i voditelj: Mirjana Blažić

Izvor slike sa naslovne strane: The Collective DC

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво