Novosti dana

Predsednik Grčke Prokopios Pavlopulos boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Put Srbije prema EU je otvoren i treba joj pružiti mogućnost priključenja – rekao je Pavlopulos nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Jedna od tema razgovora dvojice predsednika bio je i referendum u Kataloniji. Predsednik Vučić je rekao da je odluka Evropske komisije da proglasi referendum o nezavisnosti Katalonije nelegalnim "najbolji primer dvostrukih aršina i licemerja evropske politike", dodavši da je situacija sada ozbiljna jer je "mečka zakucala na njihova vrata". Predsednik Vučić je rekao da Srbija podržava teritorijalni integritet i celovitost Španije, kao što je Madrid čvrsto stajao uz Beorad.

Evropska komisija prethodno je saopštila da referendum u Kataloniji nije legalan, i pozvala špansku vladu da otvori dijalog, ocenjujući da nasilje ne može biti instrument politike. Katalonska vlada je saopštila da će održati sednicu iza zatvorenih vrata kako bi razmotrila naredne korake u planovima za proglašenje nezavisnosti od Španije.

U Las Vegasu, u pucnjavi na posetioce festivala kantri muzike, ubijeno je više od 50 ljudi, a oko 200 je povredjeno. Napadač, identifikovan kao Stiven Pedok, ubijen na 32 spratu hotel-kazina "Mendelej bej", koji se nalazi u neposrednoj blizini. Deo glavne ulice u Las Vegasu, i deo autoputa su zatvoreni, a neki letovi su preusmereni.

Radio Beograd, najstariji elektronski medij na Balkanu, obeležava 93 godine postojanja. Na svečanosti u Kamenoj sali, priznanje "Zlatni mikrofon" za višegodišnji rad, stvaralaštvo i doprinos kvalitetu i slušanosti programa Radio Beograda uručeno je sportskom komentatoru Stevanu Kovačeviću, muzikologu Ivani Komadini i dirigentu Vojislavu Bubiši Simiću. Uručene su i studentske nagrade "Neda Depolo" za kreativni doprinos radiofoniji, čiji su dobitnici Ana Mijušković, Bogdan Dašić, Uroš Ranković, Jelena Grmača, Ivana Miljković i Jelena Vacić.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Tina Amić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи