Iza kulisa

Gošća: Mirjana Matić, operska pevačica i glumica

„Fantom iz Opere" je roman francuskog pisca Gastona Leruksa iz 1910. godine koji je svoju najveću popularnost doživeo kroz brojne pozorišne i filmske adaptacije od kojih se izdvaja mjuzikl Endrju Lojd Vebera iz 1986. godine. Srpska verzija ovog mjuzikla premijerno će biti izvedena 7. oktobra u Pozorištu na Terazijama.

Uloga Fantoma poverena je Slobodanu Stefanoviću, u alternaciji sa Nikolom Bulatovićem. Za ulogu Kristin izabrana je sedamnaestogodišnja Marta Hadžimanov, u alternaciji sa Mirjanom Matić. Raul je Ivan Marković, u alternaciji sa Slavenom Došlom. Ulogu Karlote tumače prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Snežana Savičić Sekulić i Mirjana Stojanović, dok je Pjanđi Ljubomir Popović. Režija beogradske verzije ‘'Fantoma iz Opere'' poverena je Jugu Radivojeviću, koji je na sceni Pozorišta na Terazijama do sada postavio već dva mjuzikla: ‘'Producenti'' i ‘'Mamma Mia!''.

Mirjana Matić je rođena u Valjevu. Svoje osnovno muzičko obrazovanje započinje u MŠ „Živorad Grbić" na odseku za klavir. Srednju muzičku školu, takođe na odseku za klavir, završava u MŠ „Isidor Bajić" u Novom Sadu. Osnovne studije upisuje 2008. godine na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, muzički departman, na odseku muzičke pedagogije. U toku studija, upisuje nižu, a zatim i srednju muzičku školu „Isidor Bajić" na odseku za solo pevanje, u klasi prof. Anđele Čivović Saramandić. Po završenim osnovnim studijama na odseku za muzičku pedagogiju, iste godine (2012.) upisuje osnovne studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za solo pevanje u klasi prof. Nikole Kitanovskog. Od 2014. godine član je Pozorišta na Terazijama.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара