Moja knjiga

Večeras govorimo o delu "Značenje bajki" Bruna Betelhajma. Ovu knjigu predstavlja nam psiholog Žarko Trebješanin, redovni profesor na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu, na predmetima Uvod u opštu psihologiju i Psihologija ličnosti. U svojim knjigama i radovima Žarko Trebješanin se bavio temama iz oblasti psihologije ličnosti, socijalne psihologije, psihoanalize, analitičke psihologije, psihologije književnosti, političke psihologije, etnopsihologije i folkloristike.

U emisiji Žarko Trebješanin govori o tome zašto voli i ceni knjigu "Značenje bajki" Bruna Betelhajma, i zašto smatra da je ona u stanju da promeni nečiji život. Za ovo delo naš sagovornik tvrdi da je dostojna svog predmeta, odnosno da po svojim dometima može da se uporedi sa učinkom bajki.

U emisiji će biti reči o osnovnim kvalitetima ove studije Bruna Betelhajma posvećenje bajkama, ali ćemo razgovarati i o samim bajkama. Za njih naš sagovornik tvrdi da predstavljaju sam vrhunac književnosti. Na primeru nekih od najpoznatijih bajki, kao što su "Pepeljuga", "Crvenkapa", "Uspavana lepotica", "Ivica i Marica", pokušaćemo da sagledamo koliko je simbolički jezik bajki i svet mašte u koji nas one uvode za čoveka značajan, i na koji način bajke mogu da podstaknu i ohrabre decu na putu njihovog unutrašnjeg razvoja.


Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво