Vreme sporta i razonode

Lazar Kolarić i Đorđe Klašnić u Draču su postali prvaci Balkana u bič voleju. Pred njima su nova uzbuđenja i takmičenja u Bursi, Kini i Holandiji, cilj im je zacrtan - da se nađu na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Sa mladim Novosađanima razgovaramo o ovom atraktivnom sportu i svim lepim stvarima koje im je doneo.

U goste nam dolazi i Stefan Ćirić, trener pod čijim se vođstvom vaterpolo klub Partizan proletos okitio šampionskim lovorom. Aktuelni prvak države ovih dana dobija dosta kadrovskih pojačanja i igra prijateljske utakmice, u okviru priprema za nova takmičenja.

Ženski odbojkaški klub Radnički sa Crvenog krsta vraća se na sportsku mapu, kreće iz početka, od Druge lige - centar, u želji da nastavi tradiciju i iškoluje neke nove devojčice. Sa njima se uveliko radi na više punktova u gradu, uz stručan trenerski kadar, o čemu će nam danas u emisiji govoriti Nikola Biberović, dugogodišnji trener, sada sportski direktor Radničkog  

Petnaesti međunarodni salon stripa održava se u Studentskom kulturnom centru, jedno od priznanja rezervisano je za učesnika današnje emisije Marka Stojanovića. Jedan od najangažovanijh i najproduktivnijih strip autora kod nas, predavač u školi stripa „Nikola Mitrović Kokan", koja radi pri leskovačkom Kulturnom centru, predstaviće nam svoje novo izdanje, tek izašlo iz štampe, a zove se „STRIPovanje".

Doktorka Jelena Adam, koja se bavi nefrovaskularnom hirurgijom u Kliničko bolničkom centru Zvezdara, s uspehom već godinama objavljuje stihove koji izlaze direktno iz duše, Ovoga puta dolazi nam sa novom zbirkom pesama pod nazivom „Kliktaj".

Posle 45 godina čekanja, navijači Partizana konačno će imati za koga da navijaju u najvišem rangu takmičenja za odbojkašice. Crno - bele dame vratile su se u elitu, samo sezonu pošto je ženska sekcija ponovo počela sa radom, posle četiri i po decenije pauze. U iščekivanju superligaškog takmičenja, devojke igraju kup utakmice i eto lepih tema za razgovor sa trenerom ŽOK Partizan, Ivanom Steljićem. Ženska reprezentacija Srbije danas od 16 časova igra polufinalni meč na Prvenstvu Evrope u Bakuu, pa ćemo uz Steljićevu pomoć ispratiti i kretanje rezultata u meču za medalje. 

I  ove subote pratimo i najavljujemo niz turističko- kulturnih manifestacija koje se održavaju širom Evrope. Stiže nam `Radost Evrope`, manifestacija koja se održava još od 1969. godine. Međunarodni sajmovi `Lorist` održavaju se u Novom Sadu i podrazumevaju lov, ribolov, sport, hortikulturu, eko svet, turizam i konjarstvo. U Kanjiži se narednog vikenda održava međunarodni festival kukuruza. Najavljujemo i Oplenačku berbu grožđa u Topoli, Beogradski dečji festival, internacionalni pozorišni festival malih scena `Joakim fest` u Kragujevcu, kao i manifestaciju `Obredni hlebovi` u Batočini.

Slikarka Gordana Tomić ima izložbu `Bespredmetni svetovi` u galeriji `Singidunum`, u Muzeju primenjenih umetnosti održava se 54. Dečji oktobarski salon, u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu biće održano dvanaesto Bijenale akvarela. Renomirani umetnik Dragan Stojkov u umetničkom centru `Pariski krug`, u Makedonskoj ulici, izložio je novih 17 dela iz takozvanog `elektronskog ciklusa`. Srpsko narodno pozorište iz Novog sada novu sezonu započelo je baletom `Žizela`, čućemo glavnu junakinju, balerinu Anu Đurić. U galeriji 212 izložbom `Velovi` predstavlja se Vladimir Dunjić, počela je i nova sezona Beogradske filharmonije. U Novom Sadu ovog vikenda ekipa projekta `Čepom do osmeha` pravi mozaik od plastičnih čepova veličine 621 metar, s motivima ekologije i zaštite životne sredine.

Futsal reprezentacija plasirala se na evropsko prvenstvo koje se početkom naredne godine održava u Sloveniji. Čućemo utiske našeg selektora Gorana Ivančića o meču koji ih je doveo do Prvenstva Evrope, ali i prve utiske o rivalima s kojima će biti u grupi.

Omladinci Brodarca odigrali su prvu utakmicu u okviru Lige šampiona sa Makabi Haifom, o tom i revanš meču priča trener srpskog kluba Milan Kuljić. Rukometašice Srbije odigrale su utakmicu s Farskim ostrvima, sada sledi put u Makedoniju - čućemo razmišljanja Anđele Janjušević i Sanje Radosavljević. Marko Pecarski i zvanično je postao član KK Partizan, s crno- belima je potpisao ugovor na četiri godine. U Nišu se igra derbi susret rukometne lige za dame, u kome Naisa dočekuje ekipa Bekamenta iz Aranđelovca, za našu emisiju govori trener Nišlijki Svetislav Beli Jovanović. Kik bokserka Marina Spasić, u kategoriji do 60 kg, naredne subote, u okviru velike fajt večeri, pokazaće svoje umeće, u meču sa itaijanskom veterankom Donatelom Panu. Na Košutnjaku je održan međunarodni turnir za košarkaše u kolicima, o kome nam priča poznato košarkaško ime Vladimir Kuzmanović, on je i dodeljivao nagrade najuspešnijim takmičarima.

U finišu današnje emisije, rešavaćemo i neka tekuća pitanja. U goste nam dolazi Sonja Broćeta, dama koja je postala prvi vitez rakije u Srbiji i tako razbila predrasude da se samo muškarci razumeju u `vatrenu vodu`. Baš to što je predstavnica lepšeg pola, omogućava joj da u žiriranju, na raznim takmičenjima, presuđuje bez pardona, iskreno i samo na osnovu kvaliteta rakije.  

Tu su i besplatne ulaznice za razna dešavanja iz sveta kulture za naše redovne slušaoce, kao i uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи