Novosti dana

U toku noći policija je na teriritoriji Policijske uprave za grad Beograd i Policijske uprave u Prijepolju sveobuhvatno kontrolisala saobraćaj kako bi pronašla osobe koje su na poternici, otkrila narkotike, nelegalno oružje i predmete koji potiču od krivičnih dela ili su u vezi sa tim delima. MUP je saopštio da su tom akcijom demonstrirali spremnost da u najkraćem vremenu podignu resurse i postupanje na najviši nivo kako bi se zaštitila bezbednost građana, njihova imovina i prekontrolisale osobe i vozila. Najavljuje se da će radi maksimalne zaštite bezbednosti građana pripadnici Ministartava unutrašnjih poslova nastaviti sa takvim aktivnostima na teritoriji svih policijskih uprava.

Poslednjeg dana boravka u Njujorku, na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ministrima inostranih poslova Tadžikistana, Eritreje i Butana. Dačić je zahvalio svojim kolegama na principijelnoj poziciji te tri zemlje o pitanju Kosova i Metohije. Sumirajući učešće Srbije na Generalnoj skupštini Dačić je rekao da Srbiju očekuje ozbiljan diplomatski napor u narednom periodu i da je siguran da Kosovo neće pobediti Srbiju pred Uneskom.

Srbija od svih očekuje da se drže odredaba međunarodnog prava i ugovora koji su potpisani i garantuju mir i sigurnost na prostoru Kosova i Metohije, saopštio je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom najnovijih izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija. Na prostoru Kosova i Metohije, KFOR je jedina oružana sila, rekao je Vulin. Napominje da je i juče u sedištu NATO-a rekao da je za nas apsolutno neprihvatljivo formiranje vojske Kosova i da ćemo se mi držati Rezolucije 1244 i Vojnotehničkog sporazuma". Tokom boravka u Njujorku, Tači je za prištinske medije rekao da će Kosovo do kraja godine imati svoju vojsku i da nikome neće biti dozvoljeno da to blokira.

Iran je uspešno testirao novu balističku raketu srednjeg dometa. Ona može da dostigne većinu ciljeva na Bliskom istoku, uključujući i Izrael. Projektil Koramšar predstavljen je tokom vojne parade u Teheranu održane povodom godišnjice iračko-iranskog rat. Ima domet od 2 hiljade kilometara. Do testiranja je došlo u jeku napetosti između te zemlje i Sjedinjenih Američkih Država i uprkos upozorenjima zvaničnog Vašingtona da je spreman da odustane od nuklearnih dogovora svetskih sila i Irana.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Marica Serdar.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се