Doživeti stotu

U susret 1. oktobru - Međunarodnom danu starijih, ovog jutra govorimo o Sedmim danima seniora na Zvezdari koji počinju narednog ponedeljka. O značaju te manifestacije, njenim učesnicima i temama saznaćemo više od šefa Odseka za socijalnu zaštitu Odeljenja za društvene delatnosti i koordinatora Volonterskog servisa opštine Zvezdara Radmile Urošević.

Zdravstveni blok posvetićemo novoj metodi lečenja diskus hernije, najčešćem oboljenju kičme. Biće reči i o novinama u esteskoj medicini. U goste nam dolazi ass.dr Kristina Davidović iz beogradskog Urgentnog centra.

A na Vojnomedicinskoj akademiji od nedavno se izvodi zamena aortnog zalistka bez otvaranja grudnog koša. Reč je o inovativnoj operativnoj metodi sa bržim oporavkom pacijenta.

Rubriku za dobru knjigu rezervisali smo za roman Ju Hua "Sedmi dan", a u istorijskoj radio-čitanci ćemo se vratiti u vreme kada je filmski producent Svetozar Botorić otvorio prvi bioskop u Beogradu.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd 1, 9:05.

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво