Mozaik vremena

Zbog sve većeg nezadovoljstva životom na Kosovu i Metohiji Srbi su te 1988. godine organizovali niz mitinga u većim gradovima Srbije. Jedan od njih bio je u Nišu 24. septembra. Poruka je poslata, a da li su oni koji su mogli učiniti nešto poruku primili, zavisi sa koje strane pokrajinske granice slušate ovaj prilog.

Suverenitet i integritet Kosova i Metohije i efikasan model koji je stvorila vlada Srbije za rešavanje krize u južnoj pokrajini bila je tema obraćanja Borisa Tadića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih Nacija 27. septembra 2007. godine.

Zasedanje Narodne skupštine Srbije 27. septembra 1991. godine. Raspravljalo se o političkoj situaciji u Srbiji. Lajt motiv izlaganja Zorana Đinđića je paradoks. Paradoksalno je to što država zvanično nije u ratu, a njeni građani jesu, što je odgovornost za stanje u državi i društvu na poslanicima, a sigurnost građana treba da je imperativ. Ček, ček, odgovornost je na kome?

Na pitanje koliko smo bezbedni i da li kategorija dezerterstva postoji odgovorio je ministar odbrane Republike Srbije, general potpukovnik Tomislav Simović, 28. septembra 1991. godine. Novinar je bio Momčilo Bošković.

Radio Beograd 1, 10.05

broj komentara 0 pošalji komentar
Mozaik vremena Mozaik vremena

Autor:
Stalna ekipa emisije: muzički urednik Nataša Mančić, organizator Čedomir Radović, voditelj Dušan Gligorijević. Autor i urednik: Branka Selaković Milošević

Mozaik vremena - borba protiv pilećeg pamćenja, emisija Prvog programa Radio Beograda koja je počela sa radom oktobra 2001. godine. Emituje se svake subote od 10:05 do 11:00. Podseća na prošlost (kulturnu, istorijsku, političku, sportsku i svaku drugu) uz pomoć materijala iz Tonskog arhiva, Dokumentacije i biblioteke Radio Beograda. Svaka kockica Mozaika je jedan datum iz prošlosti. [ detaljnije ]