Sportski spomenar

Repriziramo emisiju u kojoj je gost legendarni gimnastičar Miroslav Cerar. Sa samo 17 godina postao je seniorski prvak Jugoslavije. Šampionsku titulu nikome nije prepuštao da završetka karijere. Prvi značajniji uspeh na međunarodnoj sceni ostvario je 1958. osvajanjem bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Tokom narednih 12 godina na najvećim nternacionalnim takmičenjima uvek je osvajao neku od medalja. Bio je i olimpijski šampion na Igrama u Tokiju 1964-te i četiri godine kasnije u Meksiku. Medalje je osvajao na svih šest gimnastičkih sprava, ali je naročito dominirao u vežbama na konju sa hvataljkama.

U emisiji će između ostalog govoriti o svojim počecima bavljenja sportom, najznačajnijim uspesima i najvećim rivalima. Biće reči i o priznanjima koje je dobio, a prisetiće se i 1965-te godine kada je Titu kao poslednji nosilac predao štafetu.

Autor emisije je Miroslav Nešić.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се