U središtu pažnje

U središtu pažnje o kaznenoj politici u domenu nasilja nad decom.

U prvih sedam meseci ove godine prijavljen je nestanak 674 maloletnika, od kojih je policija pronašla 640, dok se za 34 još traga. Obraćajući se na nedavno održanoj konferenciji "Bezbednost i odgovornost 2017" koju je organizovala Fondacija "Tijana Jurić", ministar policije, takođe je naveo i da je u akciji " Armagedon" uhapšeno 155 osoba zbog seksualne zloupotrebe maloletnih lica na internetu. Prema njegovim rečima, predstavljeni podaci govore da opasnost postoji, da je stalna i da može da se smanji samo zajedničkim radom državnih organa, civilnog društva i roditelja.

Fondacija "Tijana Jurić" pokrenuće 23. oktobra peticiju za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece i mladih - najavio je osnivač fondacije Igor Jurić. Potpisivanje peticije organizovaće se u 30 gradova širom Srbije, a planirano je da se prikupi 500.000 potpisa.

Šta pravnici misle o inicijativi za uvođenje kazne doživotnog zatvora ? Šta bi trebalo menjati u kaznenoj politici kako bi se smanjio broj krivičnih dela nad decom i maloletnicima?

Gosti emisije U središtu pažnje su - dr Goran Ilić, profesor krivičnog prava sa Pravnog fakulteta BU, Nebojša Šarkić, profesor porodičnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Union i dr Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu, predsednik UO Centra za pravosudna istraživanja. Na početku emisije čućemo i Igora Jurića, osnivača Fondacije "Tijana Jurić".

Urednik i voditelj je Olivera Simić Milošević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи