Novosti dana

Njujork je ovih dana prestonica za više od sto svetskih lidera okupljenih na 72. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Predsednik Aleksandar Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije danas će imati više bilateralnih susreta, među kojima i sa šefom ruske diplomatije i zvaničnicima Evropske unije. Prisustvovaće i prijemima koje odvojeno priređuju generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres, američki predsednik Donald Tramp i najviši zvaničnici Evropske unije.

 Premijerka Ana Brnabić u Vranju je otvorila novi pogon kompanije Jumko - "Balistika" koji će proizvoditi zaštitnu balističku opremu. Investicija je vredna pola miliona evra i biće zaposleno još 150 radnika - 50 ove godine i još 100 naredne godine. Brnabićeva je Jumku čestitala 57 godina postojanja i istakla da se ta kompanije vraća na staze starog uspeha.

Uragan "Marija" - oluja pete kategorije se svom snagom obrušila na ostrvo Dominiku i pričinila ogromnu štetu. Nevreme prati vetar brzine i do 260 kilmetara na čas - koji nosi sve pred sobom. Premijer te karipske države rekao je da je Dominika uništena i pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne. Ekipe spasilaca izvlače iz ruševina povređene a još nema informacija da li ima poginulih. U Portoriku je već pripremljeno 450 skloništa za najmanje 68 hiljada ljudi. „Marija" se kreće skoro istim putem kojim je ovog meseca već prošao uragan Irma.

Urednik i voditelj: Jelena Vidić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи