Novosti dana

Sekretari Crvenog krsta iz opština Peć, Gračanica i Dragaš - Momo Dašić, Sveta Živić i Zećir Zurapi - pušteni su na slobodu nakon što su noćas privedeni u akciji specijalnih jedinica kosovske policije. Živić, kao i sekretari Crvenog krsta u Novom Brdu, Vitini i Obiliću - Dragan Stojanović, Tomislav Rakić i Zoran Vasić, treba danas da se jave policiji na informativni razgovor. Policija je u Gračanici i Dragašu oduzela pečate Crvenog krsta i u kućama privedenih zaplenila dokumenta o socijalno ugroženim porodicama. Pripadnici ROSU su bili i u prostorijama koordinatora Crvenog krsta za Kosovo i Metohiju u severnom delu Kosovske Mitrovice, i u zgradi opštine Obilić, u selu Plemetina, odakle su izneli dokumentaciju.

Hrvatska policija je posle istrage povodom paljenja srpskog nedeljnika "Novosti", podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Autohtone-hrvatske stranke prava Dražena Keleminca. Kako prenose hrvatski mediji, prijava je podneta zbog javnog podsticanja na mržnju i nasilje prema srpskoj nacionalnoj manjini. Keleminec je u proteklih deset dana u centru Zagreba dva puta palio primerke srpskog nedeljnika "Novosti".

U Rusiji i Belorusiji počinju vojne vežbe "Zapad-2017" u kojima učestvuje više od 12 hiljada vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Od tog broja, 3 hiljade vojnika je stacionirano u Belorusiji. Beloruski ministar odbrane odbacuje sve kritike zbog organizovanja tih manevara i naglašava da nisu upereni protiv zapadnih zemalja, da su odbrambenog karaktera i da se ne krše međunarodni sporazumi. Na zapadu tvrde da pre svega brinu zbog netransparentnosti sa ruske i beloruske strane i da će mnogo više vojnika, čak i do 100 hiljada, učestvovati u manevrima. 

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво