U središtu pažnje

Nasilje nad starim ljudima najčešće ostaje iza zaključanih vrata - nevidljivo i nečujno. Imaju li stari kome da se obrate?

Od 23 218 evidentiranih slučajeva nasilja u porodici u prošloj godini, stari ljudi su bili žrtve 3050 puta. Problem sa ovim vidom nasilja, međutim, je u tome što se realan broj slučajeva teško može utvrditi. Zbog stida i straha najstariji članovi porodice ćute i trpe, bez obzira da li je reč o fizičkom ili psihičkom nasilju, zanemarivanju ili uskraćivanju prava na raspolaganje penzijom. Kako ovaj problem učiniti vidljivijim i kako uspostaviti sistem zaštite?

Gosti emisije su Vladana Jović, zamenica zaštitnika građana za prava osoba sa invaliditetom i starijih, Tatjana Jokanović, pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti i Nadežda Satarić, predsednica upravnog odbora Udruženja "Amiti".

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]