Doživeti stotu

Posle letnje pauze, u novom izdanju emisije imaćemo zanimljive teme i sagovornike. Ukazaćemo na značaj javno-privatnog partnerstva u zbrinjavanju ljudi trećeg doba. Uskoro bi, uz podršku države, oko 600 najstarijih i najugroženijih građana, koji čekaju mesto u državnom domu za stare moglo da dobije smeštaj u privatnoj ustanovi. O tome ćemo razgovarati sa Nikolom Martićem, sekretarom Udruženja privatnih ustanova socijalne zaštite.

A o ulozi međugeneracijske solidarnosti, prevenciji i brizi o osobama sa demencijom govoriće socijalna radnica Jelena Milovanović iz Udrženja „Senior plus".

Predstavićemo i ovogodišnje učesnice Druge sportske manifestacije „Starost za mladost" na Adi Ciganliji, seniorku Milku Vučićević i juniorku Mariju Keča.

Minute za dobru knjigu izdvojićemo za najnoviji roman Ljiljane Šarac "Zid tajni", a u istorijskoj radio-čitanci ćemo se vratiti u vreme stvaralaštva bisera srpske poezije - Milice Stojadinović Srpkinje.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd 1, 9:05.

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво