Vreme sporta i razonode

Košarkaši Srbije obezbedili su, prema očekivanju, plasman u završnicu Prvenstva Evrope, pa ćemo, uoči nedeljnog susreta sa selekcijom Mađarske, ugostiti Vladimira Kuzmanovića. Direktor muških reprezentativnih selekcija izneće nam svoje viđenje šampionata koji je u toku, saznaćemo i druge aktuelnosti iz sveta ovog atraktivnog sporta.

Na Evropskom prvenstvu u boćanju, održanom u italijanskom Salucu, naša Nataša Antonjak osvojila je dve medalje. Razgovaraćemo i sa Nikolom Rosićem, liberom naše odbojkaške reprezentacije, pred povratak u Krajovu, gde igra za tamošnji klub Univerzitatea.

Idemo u susret biciklističkoj trci kroz Vojvodinu, kao i velikoj planinskoj trci u Ovčar banji. U Kutini, rodnom mestu legendarnog Franje Mihalića, sutra se održava velika ulična trka, u znak sećanja na veliko ime atletskog sporta. Doći će nam u goste i Igor Gačić, dugogodišnji sekretar stručnog štaba naših fudbalskih reprezentativnih selekcija. Upravo se vratio iz Australije, u kojoj je boravio tri meseca i sreo dosta naših ljudi koji se bave sportom.

I ove subote najavljujemo niz manifestacija zabavno- turističkog karaktera, kojima Srbija obiluje. U Novom Sadu održava se `Piano fest`, u Subotici Jesenji festival jevrejske kulture, u Ćupriji `Matićevi dani`, a uskoro će i Vukov sabor u Tršiću. Najavljujemo i `Mamut fest` u Kikindi, `Kupusijadu` u Mrčajevcima, `Brankovo kolo` u Sremskim Karlovcima, šabačku `Čivijadu`, `Pudarske dane` u Irigu, `Berbanske` dane na Paliću, `Etno fest` u Paraćinu, festival animiranog filma `Zlatni puž` u Vranju.

Ekskluzivno, tokom emisije, razgovaramo i sa Nađom Higl, svetskom prvakinjom u plivanju 2009. godine u Rimu, koja je odlučila da vrati nagradu počasnog građanina Pančeva, napisavši na svom blogu da je u ovom mestu- višak. 

Pored toga što ćemo pratiti  aktuelnosti iz sveta sporta i kretanje rezultata na utakmicama naših i evropskih fudbalskih prvenstava, i ovoga puta biće interesantnih gostiju iz sveta muzike. Dajana Ivin, inače lice s naslovnice ove najave, među kolegama je poznata kao vrstan interpretator, zapažena je po studijskom radu i pratećim vokalima najvećim zvezdama regionalne scene, uključujući Zdravka Čolića, Arsena Dedića, Kemala Montena. Došao je čas da se i samostalno predstavi, prvi put u medijima čućemo njenu pesmu `Još ovu noć` koju prati i atraktivan spot.

Na `Dorćol placu` biće održana evropska premijera muzičkog ostvarenja `Više, za dva klavira, bariton, glumca i hor vikača` - o tome nam priča sopran Aleksandra Alivojvodić. Nekadašnji ministar kulture i svojevremeno predsednik Narodne skupštine Srbije Predrag Marković na javnu scenu se vraća kao pisac romana `Zapovednik ništavila`.

Pozorište lutaka `Pinokio` novu sezonu započelo je gostovanjem predstave `Maks Metalik` na međunarodnom festivalu u Helsinkiju. Aleksandra Kovač učestvuje, kao jedini predstavnik Srbije, na takmičenju `Pokaži nam svog muzičkog genija`. Muzičar, roker, pisac, istoriograf iz Smedereva Edi Saša Đorđević objavio je novi roman pod nazivom `Ustanik`. Čućemo i novu pesmu Nene Belana i `Fiumensa`, čijem spotu je veliki doprinos dala naša umetnica Anamarija Vartabedijan.

Marina Baošić Čvorović predstaviće nam svoje novo, treće književno ostvarenje.

I ove subote čućemo viteza kulinarstva Milijana Stojanića, sa predlogom jelovnika za nedeljni ručak, kao i  Almu Harašić Bremec, potpredsednicu Saveza kuvara mediteranskih i evropskih regija iz Splita. Pridružiće nam se i Ljuba Ninković, koji je nedavno - uprkos svom muzičkom stažu dugom bezmalo pola veka- objavio svoj prvi solo album u karijeri.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи