Uhvati dan

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U Despotovcu počinju 25. dani srpskog duhovnog preobraženja. O ovoj važnoj manifestaciji koja traje do 28. avgusta razgovaramo sa Vlatkom Milenković, direktorkom cantra za kulturu Sveti Stevan Despot Srpski u Despotovcu.

Park prirode Stara planina, po površini, najveće je zaštićeno prirodno dobro u Srbiji. Lepote ove planine donedavno su bile dostupne samo planinarima i avanturistima. Poslednjih nekoliko godina obeležene su i uređene staze i postavljeni putokazi. Branislav Jovičić je obišao Staru planinu.

U selu Zlakusa kod Užica, u umetničkoj koloniji sa 22-godišnjom tradicijom, ovog leta stvara trinaest umetnika iz Turske, Grčke, Tunisa, Egipta, Meksika, Španije, Hrvatske i naše zemlje. Za njih je ovo prilika da eksperimentišu sa obradom gline, na temelju tradicionalnih tehnika grnčarskog znata koji se u Zlakusi neguje duže od 4 veka. Sa učesnicima je razgovarala Jelena Božović.

„Pokretnica" - festival savremenog plesa i performansa,  počinje danas  u Novom Sadu na nekoliko lokacija u gradu. Ovo je plesni događaj koji čine različiti izvedbeni formati: predstave, radionice, razgovori između izvođača, autora i gledalaca, kao i žurka koja će krunisati celokupnu manifestaciju. O festivalu nam javlja Bojana Karavidić.

Članovi Safari kluba iz Niša su, povodom stogodišnjice Topličkog ustanka, obišli stratišta važna za ovaj period naše istorije. Po povratku su razgovarali sa našim Ozrenom Rašićem.

U Petrovcu na Mlavi je  Zorana Bokan koja će nam se uključiti u program. Razgovaraće sa Stefanom Jovanovićem iz Turističke organizacije ovog grada.

U Srbiji su potpisana prva dva ugovora o dodeli bespovratnih državnih podsticaja namenjenih novoosnovanim poljoprivrednim zadrugama. Zadruga Zaplanjski zasad dobila je 5,9 miliona dinara, a pčelarska zadruga Bi Kuper Devča 6,24 miliona dinara. Novac će uložiti u unapređenje proizvodnje. Milka Babić reći će nam više o raspodeli ovih sredstava.

U Knez Mihajlovoj, na početku kod fontane, danas će biti održan odbojkaški spektakl - turnir „Mini EURO 2017". Igraće 16 mešovitih ekipa koje će kao nazive nositi imena 16 učesnika jubilarnog 30. Evropskog prvenstva. O događaju razgovaramo sa našim proslavljenim odbojkašem, sada prvim potpredsednikom Odbojkaškog saveza Srbije, Ivanom Miljkovićem.

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи