Novosti dana

Više hiljada ljudi, okupilo se u podne na trgu Plasa de Katalunja, u Barseloni da minutom ćutanja odaju poštu žrtvama sinoćnjeg terorističkog napada. Okupljeni su izvikivali: "Ne plašim se, ne plašim se". Nekoliko sati posle terorističkog napada u Barseloni, i u letovalištu Kambrils petorica napadača uletela su vozilom u pešake. Jedna osoba je preminula, povređeno je sedmoro ljudi, a napadači su ubijeni u razmeni vatre s policijom. Prema najnovijim informacijama, u Barseloni je sinoć poginulo 14-oro ljudi, a na desetine ih je povređeno. Među poginulima i povređenima nema držvljana Srbije. Španska policija je uhapsila troje osumnjičenih, a traga se za još jednom osobom za koju se veruje da je umešana u napade. U Španiji je proglašena trodnevna žalost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je u Vladičinom Hanu kamen temeljac za novi pogon turske fabrike "Teklas", uz poruku da u godinama koje dolaze više neće važiti poslovica "što južnije, to tužnije". Predsednik Vučić je prisustvovao i "lansiranju" 111. nosača sa obe strane mosta Vrla u Vladičinom Hanu, koji je sa 644,4 metara najduži most na južnom kraku Koridora 10. Most Vrla se nalazi na deonici tunel Manajle - Vladičin Han, radove izvodi španski konzorcijum ''Azvi-Rubau'', a ugovor se finansira iz kredita Svetske banke.

Predlog zakona o elektronskom dokumentu koji je usvojila Vlada predstavlja korak ka modernijoj upravi, kaže državna sekretarka u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. Ona je rekla da je potrebno raditi na podizanju svesti ljudi, jer se i dalje više veruje papirnom nego elektronskom dokumentu.

Urednik: Nataša Raketić

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво