Vreme sporta i razonode

Ovo izdanje porodičnog magazina Radio Beograda 1 ulepšaće nam, svojim prisustvom, članice ženske juniorske reprezentacije u košarci, koje su osvojile srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Šopronu. Dolaze nam Teodora Turudić, kapiten Ivana Katanić i selektor reprezentacije, Miloš Pavlović.

Da za srpsku košarku "nema zime", dokazuju i mladići koji su se nedavno okitili zlatom na prvenstvu Starog kontinenta u Bratislavi - dolaze nam Nikola Mišković i Aleksa Uskoković.

Gost emisije Vreme sporta i razonode je i Srđan Drobnjak, predsednik Kajakaškog kluba Zemun. Povod - Zemunska regata, koja se dešava sutra, a održava se od postanka kluba, davne 1945. godine.

Kao i obično, subotom pratimo i niz kulturno - turističkih manifestacija koje se dešavaju širom Srbije. Čućemo kako se odvijaju Raške duhovne svečanosti, idemo u susret međunarodnom viteškom festivalu u Despotovcu, "Fiš festu" kraj Nebojša kule u Beogradu, Sajmu šljiva u Osečini, Svetosavskim danima novog hleba u Kanjiži. Saznaćemo i šta nas očekuje na "Vinskom balu" u Vlasotincu, potom "Inter-etno festivalu" u Subotici, "Danima šljive" u Blacu, Cerskom maršu, Seljačkoj olimpijadi u Bačkoj Topoli, "Strit art festu" u Kraljevu, festivalu "Todo Mundo" u našem glavnom gradu, kao i na međunarodnom rukometnom turniru u Kanjiži. U goste nam dolazi i 17-godišnji baletan Jakša Filipovac, stipendista Fondacije za mlade talenta grada Beograda, koji se trenutno usavršava u Beču, kao jedini predstavnik Srbije.

Parakajakaš Arsen Arsenović s tugom nam objašnjava zbog čega neće učestvovati na, toliko čekanom i željenom, Svetskom prvenstvu. Umetnički fotograf Rajko R. Karišić ima novu izložbu fotografija čiji je motiv Hilandar. Rade Đergović dobio je novu književnu nagradu u Čajetini. Vladimir Rančić Buca, predsednik džudo kluba Olimp priča nam kako je protekao tradicionalni, internacionalni džudo kamp na Zvezdari. Pijanista Bogdan Đorđević ima konceru u "Gvarnerijusu",a u Vrnjačkoj banji 27. avgusta biće izveden "Seviljski berberin", uz mlade talente muzičke scene, o čemu nam govori Jasmina Trumbetaš- Petrović, poznati sopran. U studiju će nam se pridružiti i Aleksandra Lazar, umetnički direktor nove reprezentativne beogradske galerije "Drina", na ovu funkciju došla je direktno iz čuvene londonske "Tejt" galerije.

Nekadašnji klavijaturista grupe "Slomljena stakla" Dragan Petrović već duži niz godina živi i stvara preko okeana, kao džez pijanista i producent, pa ćemo iskoristiti njegov kratki boravak u rodnom gradu da poslušamo nekoliko snimaka iz ove muzičke kategorije.

Tokom emisije pratićemo i druga aktuelna dešavanja iz sveta koji nas okružuje, informacije iz sveta sporta, kao i javnog, kulturnog i umetničkog života. Neće izostati nu uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи