Vreme sporta i razonode

Baja Bange Namkose, dama s naše naslovne strane, zapažena je u ulozi Larise u tv seriji `Vojna akademija`. Pošto joj je jedna slika sa snimanja objavljena je u novinama, Baju je pronašla očeva familija iz Centralnoafričke republike i tako im je, prvi put u životu, otišla u posetu. Baja je, inače, jedan od zaštitnih znakova `Sport kluba`, gde radi već četiri godine.

Da život piše romane, potvrđuje i naredna priča. Prošle godine predstavili smo ranč `Urban kauboj` iz Grocke, koji je raj na zemlji, i zbog velikog broja konja i drugih životinja, i zbog gostoprimstva domaćina. Ovaj deo Beograda zapao je za oko i jednoj mladoj Francuskinji, rodom iz Srbije, zove se Stefani. Dolazila je često sa svojim mladićem, inače Špancem. Epilog- dogodilo se venčanje, naravno u Grockoj, na tamošnjim Vinogradima, a kum je odabran aklamacijom, mladenci su i tu bili složni-  Nenad Paunić, vlasnik ranča.

I ove subote ispratićemo veliki broj kulturno-turističkih manifesatacija koje se dešavaju u Srbiji ili će se odvijati tokom naredne sedmice. Najavljujemo `Bir fest` , Festival mladih u Golupcu, Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, Festival izvorne srpske pesme u Prilikama kod Ivanjice, `Dane krsturske paprike` u Ruskom Krsturu, festival `Svet muzike` u Sirogojnu, Raške duhovne svečanosti, međunarodni festival folklora u Lebanu, `Zlatne ruke Brusa`, `Prvu harmoniku Srbije` u Soko banji, `Srem folk fest` u Sremskoj Mitrovici, sportski memorijal `Safet Mavrić Ćako` u Novom Pazaru, Jadovnički ultramaraton u Prijepolju, kao i `Rok vilidž` u Banatskom Sokocu.U goste nam dolazi i državni reprezentativac u vaterpolu Nikola Jakšić.

Kanuistkinja Nikolina Mijušković već nekoliko meseci ne zna za predah - bilo je, u međuvremenu, dosta uspeha, najveći na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu, gde su joj pripale dve medalje- jedna samostalna, druga u dvokleku, sa Nikolinom Milić. Budući da je istinska budućnost ovog sporta, popričaćemo sa zadovoljstvom s Nikolinom Mijušković i njenim trenerom Jovanom Bandinom.

Izdavačka kuća `Vitez` objavila je kompilaciju najboljih aforizama Aleksandra Čotrića. U galeriji SULUJ u toku je međunarodna izložba `Meke skulpture - teške misli`, a u galeriji `Art 55` u Nišu izložba grafika i crteža umetnika iz Italije. Grafike i slike izlažu zajedno i Slađana Marinković i Miloš Šebeković u galeriji `Singidunum`. Predstavljamo i SOFU - to je neprofitno udruženje koje ima za cilj da omladini i studentima omogući da se besplatno bave sportom.

Gost u studiju biće i odbojkaš Vuk Milutinović, bloker `crveno belih`, najtrofejniji igrač u istoriji OK Crvena zvezda, s kojim je osvojio čak 14 pehara. Kako smo ga pratili tokom prethodnih godina, premijerno u emisiji Vreme sporta i razonode objavljuje da će u novoj sezoni igrati za trofejni rumunski klub Dinamo iz Bukurešta,s kojim je prekjuče potpisao ugovor. 

Pratimo sve aktuelnosti iz sveta sporta, kao i dešavanja u javnom, kulturnom i umetničkom životu. Neće izostati ni redovni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво