Novinarenje

Najmanje 35 osoba je poginulo, a 42 su povređene u eksploziji automobila bombe koja se dogodila u prestonici Avganistana. Portparol talibana preuzeo je odgovornost za napad u ime ove islamističke grupe, navodeći na svom Tviter nalogu da je u napadu poginulo preko 30-oro "obaveštajnih radnika".

U Turskoj počinje suđenje sedamnaestorici urednika i novinara opoziconog lista "Džumhurijet", koji se terete da su prošle godine, kada je uvedeno vanredno stanje u toj zemlji podržavali pokret Fetulaha Gulena i zabranjenu kurdsku Radničku partiju.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u Kataru će se sastati s emirom, šeikom Tamimom ben Hamadom al Tanijem. Uoči posete Erdogan je rekao da nikome nije u interesu produžetak krize u Persijskom zalivu koja je izazvana izolacijom Katara. Doha je i domaćin međunarodne konferencije na temu "Sloboda mišljenja - suočavanje s pretnjom". Podsećamo, Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati i Egipat prekinuli su diplomatske, ali i drumske i vazdušne veze s Katarom, optužujući ga da finansira ekstremističke grupe, što Katar negira.

To je sve povod da razgovaramo s publicistom i novinarom Borislavom Korkodelovićem, koji prati dešavanja u Zalivu i koji je intervjuisao katarskog ambasadora u Srbiji.

Domaću štampu prelistava Tamara Krstić, urednik i voditelj emisije “U središtu pažnje”.

“Novinarenje” priprema i vodi Nevena Kostadinović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво