Talasanje - Šetnja

Selo Gradi, nadomak Kraljeva, ima samo dva stanovnika - dve starice Ružicu i Ljubicu, koje, već, decenijama žive u mraku.

Struje nema, iako su sve dosadašnje vlasti obećavale da će je uvesti, ali nijedna nije ispunila obećanje. Fenjer i tranzistor su izumi za koje one jedino znaju i u 21 veku. Zato su se još davnih dana mnogi iz tog sela i iselili. Ali, ni to u Srbiji ne bi bilo toliko čudno da ove dve komšinice, kuća do kuće, nisu u zavadi. Ne govore godinama, iako se više nijedna ne seća šta je bio uzrok svađe. Na prva vrata pokucala je naša Nataša Aćimović ali se nije baš dobro provela. Odmah joj je rečeno da se vrati tamo odakle je došla. Dozlogrdile bakama posete od kojih, reče jedna, nema vajde. Gde nazad da se vrati, toliki put je prevalila....

U Šetnji najavljujemo Afro festival 2017 koji se od danas do 2. jula održava u Muzeju Afričke umetnosti u Beogradu. Organizatori su pripremili bogat program, puno predavanja, izložbi, radionica, muzike a sve vezano za daleku Afriku i veze koje smo kao Jugoslavija i kasnije kao Srbija gradili sa zemljama ovog kontinenta. Povodom oveležavanja 40 godina rada, večeras će biti predstavljena i monografija Nympa kor ndzindzi ili Čovek ne može opstati sam, gošća Šetnje je Emilija Epštajn, kustos u Muzeju Afričke umetnosti.

Urednik i voditelj Nataša Ćuković. 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво