Novosti dana

Vaterpolisti Srbije počinju odbranu trofeja Svetske lige u meču s Italijom. "Delfini" su sinoć posle peteraca pobedili Sjedinjene Američke Države sa 5 prema 3, a Italija je, takođe posle boljeg izvođenja peteraca, savladala Hrvatsku.

Srpska kajakašica, juniorka Marija Dostanić osvojila je zlatnu medalju na šampionatu Evrope. Prošogodišnja vicešampionka je titulu u jednosedu na 500 metara osvojila pobedivši u A finalu na Adi Ciganliji u vremenu 1 minut 58.6 sekundi. Srebrna medalja pripala je Sofi Kinclovoj iz Češke, dok se za bronzu izborila Alina Svita iz Belorusije.

Skupština Srbije kasno sinoć je završila načelnu raspravu o izmenama Zakona o ministarstvima, a sutra će razmotriti 131 amandman podnet na taj predlog koji predviđa osnivanje dva nova ministarstva - za zaštitu životne sredine i za evropske integracije. Opozicija je najavila da neće podržati predložene izmene zakona. Poslanici vladajuće koalicije poručili su da su predložene izmene zakona o ministarstvima potvrda opredeljenosti nove vlade za nastavak reformi.

Jutarnjom molitvom i prazničnim običajima vernici islamske veroispovesti slave Ramazanski bajram, dan koji obeležava kraj posta, i vreme veselja. Ramazansku poruku uputili su reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije i muftija sandžački. Praznik su vernicima čestitali i najviši državni zvaničnici.

U engleskom gradu Njukaslu jedna žena uletela je automobilom među ljude koji su se jutros okupili ispred sportskog centra "Vestgejt" kako bi proslavili Ramazanski bajram, javlja BBC. Povređeno je najmanje 6 osoba, među kojima je i dvoje dece. Četrdesetdvogodišnja žena, čiji identitet nije saopšten, privedena je na ispitivanje. Policija istražuje šta se tačno dogodilo i za sada navodi da incident najverovatnije nije povezan sa terorizmom.

Urednik vesti: Marica Serdar.

Novosti dana uređuje i vodi: Slobodan Petrović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво