Vreme sporta i razonode

Klub bogate istorije i tradicije, OFK Beograd, kreće, praktično, od nule. Popularni `romantičari` spremaju se za sezonu u  republičkoj ligi, uvereni da će se, u najskorije vreme, vratiti u elitnu diviziju, kakav je ranije bio slučaj i s nekim poznatim evropskim ekipama. Na Karaburmi se vredno radi, entuzijazma ima u ogromnim količinima, čini se da je upravo on i jedan od najvećih aduta `plavo- bele` čete u novoj sezoni. S klupe će ih voditi Petar Divić, asistiraće mu Đorđe Vlajić - upravo njih dvojica prvi su gosti ovog izdanja emisije Vreme sporta i razonode.

Pored toga što ćemo pratiti učešće naših sportista na raznim takmičenjima, i ove subote `pokrićemo` i mnogo događaja iz sveta kulture, javnog i umetničkog života. Glumica Ana Pavlović priča nam o premijeri predstave `Kamerna muzika`. Sve je spremno za Festival afričke umetnosti. U Narodnom pozorištu- diplomske predstave prve generacije studenata Instituta za umetničku igru. Tradicionalna manifestacija Višnjijada održava se sutra u Ovči. U petak se najveća imena naše zabavne muzike opraštaju od starog Doma sindikata, nekada najprestižnije dvorane Beograda, koja sada odlazi u privatne ruke - o tom koncertu, zamišljenom kao sećanje na zlatno doba festivala i šlagera, govori kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević.

Sa nama je i mladi parakajakaš Arsen Arsenović, koji beleži izuzetne rezultate u sportu kome je potpuno posvećen. 

U gostima nam je i aktuelni evropski i svetski prvak u kik boksu Diana Dabetić, ove godine ostvarila je zapažene rezultate i na Svetskom kupu i prvenstvu Srbije. 

U Domu omladine Beograda održava se manifestacija `Japanizam 2017`, a u Aleksincu ALEF, aleksinački letnji festival. Brojni domaći i strani muzičari pojaviće se tokom leta i u Muzičkoj bašti Centra za kulturu Grocka. Festival rane muzike, koji se održava dvanaesti put, traje još nekoliko dana. Reditelj Vladimir Lazić najavljuje gostovanje Pozorišta na Terazijama u Tivtu i pozorišta lutaka `Pinokio` na festivalu u Šibeniku. Danas je poslednji dan `Tamburica festa` u Novom Sadu. Idemo i u susret džez festivalu `Nišvil`, direktor Ivan Blagojević otkriva nam deo ovogodišnje ponude. U Kući kralja Petra prvog, u toku je festival kineske kulture. U Kragujevcu je otvorena izložba slika i crteža korisnika Zavoda za smeštaj odraslih lica `Male pčelice`. Aforističar Slobodan Simić kazivaće nam svoju satiričnu priču `Trinaesti igrač`.

Mina Gligorić, sopran, pre nekoliko dana diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti, danas ima svoj koncert. Izvedena je nova postavka Nušićevog `Sumnjivog lica`, u režiji Andraša Urbana- utisci su sveži, iznosi ih glumica Nela Mihailović.

Najavljujemo i prvu srednjoškolsku reviju rok bendova, koja se održava sutra, uz učešće bendova iz Pete beogradske gimnazije i goste. Manifestaciju će nam, iz studija, najaviti profesor građanskog prava u ovoj školi Mihailo Arsenijević, kao i učenica Milica Aleksić, inaće solistkinja grupe Dot, koja takođe svira na ovom skupu  

Sedmi internacionalni festival `DžezIbar` održava se od 30. juna u KC Ribnica u Kraljevu. Idemo u susret i 17. međunarodnom festivalu Dani orgulja. Opera Sankt Peterburga dva puta gostuje u `Madlenijanumu`, na Paliću je u toku 14. `Etnofest`, održava se i 20. `Somborski kotlić`, a u Zrenjaninu je aktuelna `Banatska bajka`, s bogatom kulturnom ponudom.

Porodični magazin Radio Beograda 1 uvek ekskluzivan - prvi od svih medija, predstavljamo novi album renomiranog gitariste Miroslava Tadića. 

U goste nam dolazi Aleksandar Diklić. Posle ogromnog uspeha serijala i knjige `Beograd večiti grad`, predstavlja nam `Sto senki nad Beogradom`,  još jedno reprezentativno izdanje o velikim i, donekle, zaboravljenim ličnostima iz prošlosti našeg glavnog grada.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара