Familiologija

"... Istraživanja pokazuju da je skoro petina starijih doživela neki oblik nasilja tokom trećeg životnog doba, a 11 odsto u prethodnoj godini... Da nasilje prijavljuje samo jedan odsto njih, to bi bilo 13.400 prijava godišnje. Kada je u pitanju nasilje prema starijima, žene su tri puta češće žrtve u odnosu na muškarce."... kažu statistike.

O starosti i starenju, u porodici- i bez nje, o različitim emisijama koje je o starima napravila, u emisiji govori Slobodanka Piskulidi Čolanović, dugogodišnja urenica Opšteobrazovnne redacvije Televizije Beograd na čiji je predlog, a po francuskom uzoru, pre mnogo godina otvoren i kod nas Univerzitet za treće doba.

O sebi, svom detinjstvu, porodici i knjigama, u Porodičnoj priči govori Erlend Lu, norveški pisac čije knjige naši čitaoci vole i rado čitaju. Uskoro, u emisiji Dobro jutro deco slušaćemo njegove priče označene kao Književnost za decu.

Autor Vesna Ćorović Butrić.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво