Novosti dana

U fabrici automobila u Kragujevcu promovisan je novi, restilizovani model "Fijata 500 L" koji će se od ove godine proizvoditi u toj fabrici. Novi automobili moći će da se kupe već u julu. Premijer Aleksandar Vučić istakao je značaj "Fijata" u Srbiji, poručivši da poslovanje te kompanija čini tri odsto srpskog BDP-a i gotovo osam odsto ukupnog izvoza. Pozvao je građane da kupuju "Fijatove" automobile i naveo da očekuje da pitanje izvoza na rusko tržište bude rešeno pre kraja ove godine.

Predsednik SAD Donald Tramp sastao se u zgradi EU u Briselu sa evropskim zvaničnicima Donaldom Tuskom i Žan-Klodom Junkerom, razgovor je trajao nešto duže od sat, a posle sastanka nije bilo izjava i saopštenja. Tramp će kasnije danas učestvovati na sastanku sa šefovima država i vlada NATO u novom sedištu Alijanse u Briselu. Njegov prvi sastanak s evropskim vođama odvijao se u kontekstu nesigurnosti oko evropske politike novog šefa Bele kuće. Tramp se javno zalagao za raspad Unije kada je Velika Britanija glasala da napusti EU prošlog leta. 

Liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi i litijom centralnim gradskim ulicama Grad Beograd obeležio je svoju slavu - Vaznesenje gospodnje, Spasovdan. Nakon liturgije, uz zvona sa svih gradskih i prigradskih crkava, krenula je svečana litija ulicama grada u kojoj su učestvovali domaćin slave zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski menadžer Goran Vesić i predstavnici Grada Beograda, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.
 

Urednik i voditelj: Jelena Vidić

Urednik vesti: Marica Serdar 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво