Novosti dana

Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojtom Brajanom Jiom. Vučić je najavio novu američku investiciju u Srbiji, kompanije "Ametek", u narednim danima i zahvalio i na tome, ali i na na podršci koju Amerika pruža evrointegracijama Srbije. Ji je istakao da Amerika ostaje privržena podršci Srbije da sprovede reforme u cilju članstava u Evropskoj uniji.

Situacija u regionu i evropska perspektiva Zapadnog Balkana trebalo bi da budu teme i večerašnje neformalne večere visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini i lidera zapadnobalkanske šestorke.

Tri muškarca uhapšena su u Mančesteru u vezi sa napadom u ponedeljak uveče na koncertu Arijane Grande u "Mančester areni", kada su ubijene 22 osobe, prenosi "Gardijan." Britanska premijerka Tereza Mej predsedava sastankom Komiteta za vanredne situacije, poznatim kao Kobra.  Policijske i obaveštajne službe pokušavaju da utvrde da li je osumnjičeni napadač Salman Abedi bio deo šire mreže koja je planirala da ovih dana izvede nove napade. Pretpostavlja se da je određeno vreme boravio u Siriji i da je bio povezan sa Islamskom državom, koja je preuzela odgovornost za napad.

Na 70-tom Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu u okviru programa "Kan klasik" biće prikazan film "Skupljači perja" reditelja Aleksandra Saše Petrovića. Taj film je nagrađen u Kanu pre tačno pola veka.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара