Dramski program za decu - Jasminka Petrović: „Leto kada sam naučila da letim“, premijera

U romanu Jasminke Petrović „Leto kada sam naučila da letim“, koji je već postao književni hit, događa se prvi susret jedne sadašnje tinejdžerke iz Beograda sa njenim vršnjacima sa Hvara i međusobno upoznavanje dva sveta mladih koji tako malo znaju jedan o drugom. Uporedo s tim odvija se i susret posle više od 25 godine dve bake, dve rođene sestre, od kojih je jednu život preko udaje odveo u Beograd dok je druga ostala da živi na ostrvu. Ona koja je otišla za Beograad dovodi svoju unuku prvi put u svoje rodne mesto, na Hvar, na letovanje.

Glavna junakinja priče, preko te bake sa ostrva Hvara upoznaje ceo jedan svet svoje porodice za koji nije znala da postoji, koji će zavoleti i koji će nju zavoleti. Tako da je drama jedna višeslojna priča o susretu dva sveta jedne iste porodice odvojene ratom devedesetih, isto kao što je i susret dve generacije, jedne kojoj pripada baka sa Hvara i drugog kojem pripada tinejdžerka iz Beograda. I ispostaviće se da ta dva sveta nisu toliko različita po svojim emocijama i da će se savršeno razumeti.

Radio dramatizaciju romana uradila je Tamara Barčkov. U drami igraju: Gorica Popović, Dragana Varagić, Miodrag Milovanov, Iva Stefanović, Vojko Šantić i Dragana Milošević. Lektor je Olga Babić, ton majstor Zoran Uzelac, a muzički saradnik Predrag Vasić. Rediteljka drame je Marija Krstić a urednica serije Melina Pota Koljević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи