Kod dva bela goluba

"Danilo Kiš je bio jedan od najomiljenijih i najneodoljivijih ljudi. Kakav je bio on, takva je bila i njegova rečenica." (Matija Bećković )

Povodom osamdesete godišnjice od rođenja i četvrt veka od smrti velikog pisca, univerzitetski profesor i književnik Milivoje Pavlović napisao je i priredio bogatu monografiju “ Venac od trnja za Danila Kiša “ u izdanju Službenog glasnika. Knjiga koja se može posmatrati kao jedna vrsta piščevog portreta, hrestomatija i antologija, nagrađena je specijalnim priznanjem na 61-om međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu 2016. godine.

Petar V. Arbutina o knjizi: "Pravi način da se kompleksno delo Danila Kiša osvetli sa svih strana i zaštiti od branitelja i osporitelja, sobom samim."

U večerašnjoj emisiji slušamo autora monografije profesora Milivoja Pavlovića, fragmente iz njegove knjige koje čita dramski umetnik Nebojša Dugalić i tonski zapis Danila Kiša iz Fonoteke Radio Beograda.

Autor emisije Milena Božović Manić.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара