U središtu pažnje

Krajem maja počinje obuka za građane koji žele da steknu zvanje profesionalnog upravnika stambene zgrade. Već u junu prva grupa novih upravnika dobiće sertifikate i ponuduće svoje usluge na tržištu, međutim i dalje je neizvesno u kojoj meri će ovaj oblik upravljanja biti prihvaćen u praksi.

Šta profesionalni upravnici mogu da ponude što bi stanare motivisalo da prihvate njihove usluge? Koje zgrade će dobiti prinudne upravnike? Hoće li akteualni predsednici Saveta zgrada biti zainteresovani da i sami upišu ovaj kurs i kakva će biti njihova ovlašćenja u odnosu na ovlašćenja profesionalnih upravnika? Kako će upravnici rešavati nagomilane probleme u mnogim zgradama? Kako će se radovi finansirati i kako će upravnici pregovarati sa stanarima o prioritetima i o visini svoje plate?

Gosti emisije su Jovanka Atanacković, pomoćnica ministra građevine; Mirjana Kovačević, direktor sektora edukacije Privredne komore Srbije i Dejan Turkalj, direktor kompanije Moj upravnik.

Emisiju vodi Nenad Militarević. 

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]