Novosti dana

Na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu trijumfovao je Stiven Kipngetič Katam iz Kenije, koji je stazu dugu 42 kilometra istrčao za dva sata, 21 minut i 11 sekundi. U ženskoj konkurneciji najbolja je bila predstavnica Srbije Olivera Jevtić, sa vremenom 2:37:59.

Makedonski atletičar Dario Ivanovski pobednio je u polumaratonu, pošto je deonicu od 21 kilometar istrčao za jedan sati i 10 minuta, dok je crnogorka Slađana Perunović drugu godinu zaredom trijumfovala je u polumaratonskoj u ženskoj konkurenciji. U polumaratonskoj trci učestvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić. Trku zadovoljstva na pet kilometara istrčalo je oko 20.000 ljudi.

Na komemorativnoj svečanosti na Starom sajmištu u Beogradu obeležen je Dan sećanja na žrtve Holokausta i genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata. U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske i Srpskog narodnog veća u Jasenovcu se održava prva od ukupno tri komemoracije žrtvama tog ogora. Ni ove godine nema zajedničke komemoracije, jer su predstavnici Jevreja, Srba i antifašista odlučili da bojkotuju službenu komemoraciju zbog izostanka adekvatne reakcije vlasti na revitalizacije ustaštva.

Književnik, glumac, publicista i dugogodišnji televizijski urednik Raša Popov sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Popov je rođen Mokrinu 1933. godine, a autor je više desetina knjiga za decu i preko 500 televizijskih emisija.

Novosti dana uređuje i vodi Jelena Vidić. 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво