Vreme sporta i razonode

Nataša Kovačević, predsednica ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda, prva je gošća današnjeg izdanja porodičnog magazina Radio Beograda 1. Ponosna na duplu krunu devojčica koje predvodi, na novu injekciju popularizacije ovog sporta kod nas, Nataša priča i o onome što sledi, nastojanjima da očuva ekipu za narednu sezonu, kako bi ponovo bile uspešne na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Čućemo i šta su naši reporteri zabeležili tokom Beogradskog maratona, pratiti kretanje rezulata na FED kup meču između teniserki Srbije i Australije u Zrenjaninu, kao i na fudbalskim utakmicama srpskih i evropskih šampionata.

Očekujemo da nam se pridruži i Slobodan Jotić, odmah posle Maratona. Podsećamo, u pitanju je čovek snažnog duha i velike duše, koga ni multipla skleroza nije omela da optrči 15 polumaratona, a koji današnju trku smatra istinskim doživljajem i krunom karijere.

U utorak će u Sava centru premijerno biti prikazan film "Kozje uši". Vladislavu Vojnović naša emisija prati još od kada je dobila prvu nagradu za neobjavljeni tekst, a bile su to upravo "Kozje uši", preko pojavljivanja istoimene knjige na tržištu i, evo, do filma nastalog na osnovu romana, u režiji Marka Kostića. Predstava, odnosno mini mjuzikl "Ljubav i moda" takođe će premijerno biti predstavljen 27. aprila u "Madlenijanumu", o čemu govori reditelj Aleksandar Nikolić.

U goste nam dolazi i Vladimir Lazić, poznati pozorišni reditelj, i sada vrlo aktuelan na daskama koje život znače, ujedno i vršilac dužnosti upravnika pozorišta "Pinokio".

Na Dedinju se danas i sutra održava "Akva Tera" festival, divan pesnički skup održače se kod skulpture Beogradskom čitaču u Čuburskom parku, dok članovi udruženja ljubitelja automobilčića 1-2-3 najavljuju novo takmičenje za sutra. Čućemo nešto i o novoj postavci opere "Don Karlos", od soprana Jasmine Trumbetaš-Petrović, potom o izložbi Emilije Jordanov-Todorović u Staroj kapetaniji i međunarodnoj izložbi u galeriji Krug u Petrovcu na Mlavi. Sa nama u studiju biće i nekadašnje čudo od deteta Zoran Leković. Hit kompozicije Aleksandra Koraća "Ona je najlepša na svetu", "Niko, niko", "Snežana" i druge načinile su ga sedamdesetih godina istinskim tinejdž idolom, a učestvovao je čak i na festivalu u San Remu. Vreme sadašnje: Leković učestvuje u dva komada u Madlenijanumu, a daje sve od sebe da napravi najbolje što može za muzičku priču svoje ćerke Maje - jedan njen snimak, na kome su zajedno radili, čućemo premijerno u ovoj emisiji.

U hali Slodes u toku je 11. Ritam kup u gimnastici, čućemo nezaboravnu Milenu Reljin-Tatić. Strip serijal Marka Stojanovića obeležava deceniju izlaženja u kontinuitetu. Demofest se danas pridružuje obeležavanju Dana Banjaluke, koncertom na Kastelu. Pijanista Fredi Kempf prvi put gostuje u Beogradu, a u Bitef art kafeu nestrpljivo očekuju koncert Mešel Ndegeočelo, za koju kažu da je njeno pevanje lek za dušu. Dva duhovita priručnika Bojana Ljubenovića, o zaljubljivanju devojčica i dečaka, koja se redovno predstavljaju u školama širom Srbije, narednih dana pojaviće se i u književnoj ponudi u Češkoj i Slovačkoj. Katarina Krstajić govori nam o romanu-prvencu "Rekla si nikad ?", a Irfan Mensur o novoj pozorišnoj postavci "Plave ptice". Preporučujemo i izložbu Željane Stojanović u galriji `Štab`, kao i postavku fondacije Plavo, u okviru koje će u petak biti predstavljeni radovi čuvenog Leonida Šejke. Dolaze nam u goste i Miodrag Ninić i Vladimir Živković, sa lepom pričom o koncertu svog ansambla, predviđenog za narednu subotu u Domu omladine Beograda, gde svira VIS Limunada.

Biće i drugih aktuelnosti iz sveta sporta, javnog, kulturnog i umetničkog života, kao i uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića. Sve to uz fine note koje doprinose dobrom raspooženju i nagrade slušaocima u vidu besplatnih ulaznica za razna kulturna dešavanja.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара