Novosti dana

Sneg visine jednog metra potpuno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, a porušeno je više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava ostalo bez električne energije, rekao je predsednik opštine Milovan Kovačević.

Nema opasnosti od poplava do kraja nedelje, izjavio je pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić. Prema njegovim rečima, na vodotokovima je situacija normalna. Dodao je da se početkom iduće sedmice očekuje naglo otapanje snega i da će Sektor biti u pripravnosti ako dođe do plavljenja bujičnih vodotokova.

Skupština Srbije potvrdila je više međunarodnih sporazuma, među kojima su i oni o policijskoj saradnji, o podsticanju i zaštiti ulaganja, eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, klimatskim promenama, plovidbi Tisom, kao i sporazumi iz oblasti obrazovanja i kulture. Poslanici su konstatovali i ostavku Saše Jankovića na mesto zaštitnika građana.

Osumnjičeni za kojim su tragale francuske vlasti posle pucnjave u Parizu, sam se predao belgijskoj policiji, saopštio je portparol francuskog ministarstva unutrašnjih poslova. Islamska država preuzela je odgovornost za sinoćnji napad u centru Pariza u kojem je jedan policajac ubijen,a dvojica policajca i jedna žena povređeni. Ubijeni napadač je identifikovan. Policija je privela tri člana njegove porodice.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво