Romano Them

Stalna konferencija gradova i opština organizovala četvrti sastanak Mreže za romska pitanja u okviru koje je diskutovano o zdravstvenim medijatorkama i njihovoj podršci u lokalnim samoupravama.

Specijalni predstavnik Generalnog sekretara Saveta Evrope za romska pitanja pozvao ukrajinske vlasti da se suprotstave iseljavanju i nasilju nad Romima kao i da se pozabave međuetničkim tenzijama i uspostavljanju pravnog poretka.

Na sastanku sa ministrom prosvete delegacije svih nacionalnih manjina u Srbiji razgovarali o Zakonu o obrazovanju.

Koalicija romske omladine Srbije predstavila Strateški plan za mlade Rome i Romkinje u cilju ravnopravnog uključivanja u sve sfere društvenog života.

Vlasti engleskog okruga Horšam objavile su listu potencijalno novih mesta za naseljavanje Roma i Travelersa koja će se uskoro naći na javnoj raspravi.

Emisiju vode Gordana Nešović i Branko Đurić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]