Vreme sporta i razonode

Da pucanje iz puške i pištolja ne moraju uvek da izazivaju strah i bojazan, najbolji dokaz su reprezentativci Srbije u streljaštvu, jednom od naših najtrofejnijih sportova. Poslednji dokaz za to je nedavno održan Evropski šampionat u Mariboru, gde su naši predstavnici osvojili rekordan broj medalja. U gostima nam je Srećko Pejović, sportski direktor reprezentacije, nekada i sam uspešan takmičar, trostruki učesnik Olimpijskih igara.                   

Nova humanitarna akcija Jovana Simića, Egzit fondacije i NURDOR-a održava se 15. aprila na Gradskom stadionu u Užicu. Selektor futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić opet okuplja svoje izabranike, najpre za prijateljski susret s Mađarskom, potom i za kvalifikacioni turnir u Poljskoj, za učešće na Prvenstvu Evrope. Juče je u Kamenoj sali Radio Beograda obeleženo 300.izdanje radio emisije `Sportski spomenar`, autora Miroslava Nešića, koji je tom prilikom - pred velikim brojem asova iz svih oblasti sporta- predstavio i knjigu Život kroz sport, rađenu sa sociološkinjom Sandrom Radenović,sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Govorićemo, potom, i o završnici ovogodišnjeg turnira `Igrajmo za 16`, sagovornici su nam članovi Organizacionog odbora Svetozar Stanković Jaran i Veselin Grozdanić. Pratićemo kretanje rezultata na utakmicama Super i Prve lige Srbije u fudbalu, kao i na mečevima značajnijih evropskih šampionata. Čućemo i šta je juče, u susretu s čelnim ljudima našeg fudbala, rekao novi predsednik UEFA, Slovenac Aleksandar Čeferin, koji je prvi put zvanično posetio srpsku Kuću fudbala.

U toku su pripreme za mjuzikl verziju nekada čuvenog filmskog naslova `Ljubav i Moda`, na sceni `Madlenijanuma`. Izložba `Nacionalni parkovi Slovačke` otvorena je u Muzeju nauke i tehnike. Predstava `Hipnoza jedne ljubavi` Zvezdara teatra osvojila je simpatije i nagrade i publike i žirija na `Danima komedije` u Jagodini. Ljubivoje Ršumović očekuje reizdanje svog književnog prvenca `Imate li Ršuma?`, koji se prvi put pojavio pre 34 godine u Zagrebu. Poznati pesnik ujedno priča i o svom novom mandatu, na mestu predsednika Kulturno prosvetne zajednice provešće još četiri godine.

 Predstava `Slika Dorijana Greja` premijerno je odigrana u Teatru 78. U  SKC- u će se održati `Aprilski susreti`, uz brojne koreografije profesora i studenata Instituta za umetničku igru. Istim povodom, ansambl DAH teatra odigraće predstavu `Žene dade`. U Pedagoškom muzeju juče je otvorena 21. prolećna izložba `Široke staze`. U Šapcu je sve spremno za drugi teatarski festival `Šabačko proleće`. U Domu omladine je u toku 64. Festival kratkog dokumentarnog filma. Zajedno sa Dejanom Subotićem, s kojim čini klavirski duo, nedeljni  matine u Kolarčevoj zadužbini sutra pre podne ima Tea Dimitrijević.

TV serija `Nemanjići-rađanje Kraljevine`, posle okoline manastira Studenica i Kopaonika, snima se sada u Lipovačkoj šumi. Debitantska izložba `Mediokriteti`, autorke Jovane Nikolić, otovrena je u galeriji Grafičkog kolektiva. Nikola Čututrilo, sa svojim bendom, večeras ima koncert u klubu `Elektropionir` u Cetinjskoj ulici. `Hiljadu ždralova` - naziv je izložbe slikarke Katarine Ljubinković Zorkić u galeriji `Singidunum`. U Rančićevoj kući u Grockoj otvorena je izložba slika Marije Vukosavljević. U Nišu je izvedena premijerna obnova operete `Slepi miš`. U galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije u Boru, u toku je izložba fotografija posvećena carskoj porodici Romanov. Zoološki vrt na Paliću dobio je predivan par belih lavova, s kojima imaju velike planove i kada je podmladak u pitanju.

Karikaturista Tošo Borković osvojio je prvu nagradu na međunarodnom festivalu u Bukureštu. Predstavljanje zbirke kratkih priča `Memo`, Divne Vuksanović, biće u utorak u galeriji `Artget`. Međunarodni dan šale biće obeležen, pored ostalog, i manifestacijom pod nazivom `Aprilijada`, u restoranu `Stenka`. U utorak se,  u Muzeju grada Novog Sada, održava muzejsko prelo i veče ljubavne poezije, pod nazivom `Reci ljubavi DA`. Prvi put u naš porodični magazin dolazi i Kralj Čačka, momak koji je svojom pojavom, talentom i prvim albumom brzo privukao pažnju publike koja drži do kulture i dobrog ukusa. Neće izostati ni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića, kao ni nagrade u vidu besplatnih ulaznica za kulturna dešavanja.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара