Vreme sporta i razonode

Marko Nikolić je trenutno naš najuspešniji profesionalni bokser. Ova emisija prati ga od prve borbe, a do ovog časa bilo ih je 15 i - sve su završene trijumfom. Poslednji Nikolićev meč bio je posebno uzbudljiv, za pamćenje - u drugoj rundi doživeo je prelom vilice, ali je izdržao do kraja, svih šest rundi i na poene, više nego zasluženo, savladao neugodnog rivala iz Ukrajine Jevgenija Čumačenka. Ovo je prvi Markov razgovor posle operacije, kako je prošao poraženi bokser - možemo samo da nagađamo....

Fudbalska reprezentacija Srbije sinoć rezultatski ubedljiva protiv Gruzije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, uprkos ranom vođstvu domaćina. Na velikoj sceni bili su i košarkaši Crvene zvezde, u duelu Evrolige s Barselonom. Tokom emisije čućemo komentare i analize stručnjaka iz ova dva sporta, kao i najaktuelnije informacije iz sveta javnog, kulturnog i umetničkog života. Zadovoljstvo nam je što nam u goste dolazi Brankica Damjanović, pisac sofisticiranog izraza, lepe reči, mudrih misli, i to s dve nove knjige koje promoviše širom Srbije.

Operski pevač Dušan Plazinić priča nam o premijeri obnove opere `Andrijana Lekuver`. U Muzeju nauke i tehnike u toku je izložba `Sunce slika slike`. Aleksandar Ilić novi je umetnički direktor BELEF-a, probaćemo da saznamo kakav će biti profil ovogodišnje umetničke manifestacije pod ovim imenom. Glumica Vjera Mujović iznosi nam svoj doživljaj predstave `Tvoja ruka u mojoj`, čija je premijera bila nedavno u Madlenijanumu.

Na prestižnom festivalu `Koljada plej` u Rusiji, biće dve naše predstave - `Praćka`, Sonje Petrović i `Ključevi od Leraha`, o kojoj nam govori njena rediteljka Nataša Radulović. Čućemo i dobitnicu Disove nagrade - Zlatu Kocić, pesnikinju, prevodioca i esejistu. Reditelj Vladimir Lazić postavio je novu predstavu `Polje puno bisera` na sceni pozorišta `Pinokio`. U Staroj kapetaniji otvorena je izložba DELIS-a, dečjeg likovnog stvaralaštva osnovnih škola Zemuna. Izložba nakita Maje Vercoti postavljena je u Maloj galeriji ULUPUDS-a.

U Nacionalnoj galeriji Beograda traje samostalna izložba slika umetnika Milenka Aćimovića Aćima. U Muzeju pozorišne umetnosti u ponedeljak se otvara izložba `Mata Milošević- FDU`. U salonu `Šamlica` večeras će biti otvorena izložba umetnika Steva Mandića. Glumačke svečanosti `Milivoje Živanović` održavaju se u Požarevcu od 1. do 6. aprila. Kolarčeva zadužbina dobila je novi Upravni odbor, među kooptiranim članovima je naša priznata glumica Gorica Popović. Kantautorka Tamara Ristić Keez ima sve više navijača, večeras ima koncert u klubu Elektropionir. Predstavljamo i mladu, nadarenu pevačicu Miu Dimšić, čiji je album prvenac od pre neki dan na tržištu. U njoj ima nekog posebnog šarma, neke fine čednosti u liku i delu, zbog čega verujemo da bi mogla biti jedna od atrakcija regiona, u najskorije vreme.

Stižu nam i `Neverne bebe`, po mnogima trenutno najkompletnija domaća muzička grupa, s aktuelnim albumom. Tokom emisije, čućemo i Milijana Stojanića, viteza kulinarstva, akademika gastronomije i čoveka iz Ginisove knjige rekorda. Biće, kao i uvek, lepih nagrada za redovne slušaoce porodičnog magazina Radio Beograda 1.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи