Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Dolazi proleće i vreme je da se voćnjaci pripreme za lepo vreme i zrenje. Šta treba uraditi da voćnjake pravilno pripremite reći će nam Dejan Marinković iz Poljoprivredne savetodavne službe Padinska skela.

Unija poslodavaca i sindikati tvrde da se zakoni iz oblasti privrede i prava zaposlenih u Srbiji uglavnom usvajaju bez prethodnog usaglašavanja na Socijalno - ekonomskom savetu. Da li je tako istraživao je Ivan Jovanović.

U Vranju danas počinje Borina nedelja. U program ćemo uključiti našu dopisnicu Miljanu Okiljević.

Na terenima pored Južne Morave, Nišava i Toplice ovih dana se održava Otvoreni kup Evrope u takmičenju pasa ptičara u pronalaženju i markiranju, ali ne i lovu, poljskih jarebica. Plodna polja na području Niša, Prokuplja, Merošine i Aleksinca izabrabna su za ovo prestižno takmičenje zbog tog što je taj kraj jedina oaza u Evropi u kojoj se zadržala poljska jarebica.

Mihajla Pupina spominjaćemo u dva konteksta ovoga jutra. Jedan povod je dodeljivanje nagrade koja nosi ime velikog naučnika studentima u Novom Sadu, a drugi je izložba koja je otvorena u holu RTS-a u Takovskoj, pod nazivom Umetnost darivanja - Mihajlo Pupin.

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво